Pri Cedeviti Olimpiji so potegnili črto

Košarka 28. Jul 202310:31 2 komentarja
Justin Cobbs in Jaka Blažič: odslej soigralca v Ljubljani. Foto: Aleš Fevžer

Pri ljubljanski Cedeviti Olimpiji so, kot vse kaže, zaključili kadrovanje. Nov obraz slovenskih prvakov je še Justin Cobbs, ki je pred leti že igral za zagrebško Cedevito. Kakšna pa bo usoda Zorana Dragića in Alena Omića?

Pri Cedeviti Olimpiji so tudi uradno potrdili namigovanja številnih spletnih košarkarskih portalov. V Ljubljani prihaja 32-letni in 191 cm visoki ameriški organizator igre s črnogorskim potnim listom Justin Cobbs. Pred leti je že igral za Cedevito, a tedaj še v Zagrebu. Ljubljanski tekmec pa je bil večkrat tudi v dresu podgoriške Budućnosti.

“Pred začetkom nove sezone sem navdušen in komaj čakam, da spoznam navijače Cedevite Olimpije. Srečen sem, da se vračam v evropski pokal in regionalno ligo. Pripravljen sem na nov izziv. Upam, da je pred nami zelo dobra sezona,” je ob podpisu pogodbe dejal Cobbs, ki je v Evropi igral še za Rigo, Fraport Skyliners, Istanbul BB, Bayern, Gravelinerse in Le Mans, lani pa na Japonskem za Alvark Tokyo.

“Z Justinom smo zaključili sestavo naše ekipe. Imamo lepo mešanico igralcev, ki lahko vodijo ekipo s svojimi izkušnjami, ter igralcev, na katere računamo, da bodo napravili korak naprej v karieri in se dokazali,” je ob tem potrdil trener Cedevite Olimpije Simone Pianigiani in dodal: “Primarni cilj je bil seveda gradnja ekipe v okviru razpoložljivega proračuna. Veseli smo, da je na papirju seznam ekipe videti logičen. Imamo igralce, ki lahko igrajo na več položajih, kar je bil cilj.”

Pod kadrovanje so se podpisali predsednik Emil Tedeschi, direktor Davor Užbinec, trener Simone Pianigiani in športni direktor Vlado Ilievski. Foto: Aleš Fevžer

Kdo je odšel, kdo prišel, kdo je ostal?

Že pred Cobbsom so zmaje okrepili Amadou Sow (Blois), Alexander Šaškov (Nutrispoint Ilirija), Justus Hollatz (Rio Breogan), Damian Kruzynski (Nutrispoint Ilirija), Jaka Blažič (Bahcesehir Koleji Istanbul), Sean Armand (Avtodor Saratov) in Shawn Jones (Hapoel Haifa).

Več kot očitno je torej, da bo Cedevita Olimpija v novo sezono vstopila močno prevetrena. Stožice so tudi uradno že zapustili Marko Radovanović, Amar Alibegović, Marko Jeremić, Yogi Ferrell, Josh Adams, Blaž Habot, Mirko Mulalić in Matic Rebec. Kot smo že poročili, pa sta “prijazen nasvet”, naj si poiščeta novo delovno okolje, saj nista v zamislih novega trenerja, prejela Alen Omić in Zoran Dragić.

Karlo Matković Foto: Aleš Fevžer

Lovro Gnjidić (Split), Jan Kosi (Cedevita junior) in Žiga Daneu (Helios Suns) bodo s statusi posojenih košarkarjev minutaže deležni v drugih klubih. Na podoben način pa naj bi se od prvakov poslovil tudi Saša Ciani, ki se te dni mudi na reprezentančnih pripravah. Potem ko sta bila letos posojena v Mornar, v Ljubljano prihajata Luka Ščuka in Gregor Glas. V moštvu ju bosta pričakali staroselca Rok Radović in Karlo Matković. Kapetan Edo Murić sicer ostaja član kluba, a bo zaradi poškodbe predvidoma izpustil celotno sezono.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje