Sekulić odgovarja Muriću: Kdo je favorit, bomo še videli

Košarka 28. Jun 20219:53 > 11:19 0 komentarjev
Edo Murić je z nogo zadel neverjeten koš, ki je hitro postal spletna senzacija. "Spiš mirno, Cristiano?", je čiknil slovenski kapetan.

Po treh dneh v Kaunasu, kjer po informacijah iz Košarkarske zveze Slovenije v članski reprezentanci vlada odlično vzdušje, so bili v slovenskem taboru prvič na voljo za medije. Spregovorila sta selektor Aleksander Sekulić in kapetan Edo Murić.

Slovenski košarkarji so v Kaunas odleteli v petek in bodo na parketu dvorane Žalgirio lovili olimpijske sanje. V nedeljo je Aleksander Sekulić s seznama črtal še Miho Lapornika in Matica Rebca ter tako sestavil končno dvanajsterico, ki bo branila slovenske barve.

“Navdušeni smo, da smo tukaj. Veliko čustev in strasti je čutiti med vsemi šestimi ekipami, ki lovijo eno vozovnico za olimpijske igre. Če bi se uvrstili, bi nam to uspelo prvič. Storili bomo vse, da se uvrstimo. Imamo kakovost, da premagamo vse nasprotnike na turnirju in zmagamo,” je pred začetkom dvobojev samozavesten selektor.

Sekulić je poudaril, da bo pomembno dobro začeti. Prva tekma Slovenije bo v sredo ob 15.30, ko bodo nasproti stali Angolci.

“Angola je odigrala samo dve pripravljalni tekmi z novim trenerjem. Na Angolce se je težko pripraviti. Prednost je, da bodo odigrali tekmo s Poljsko že jutri, fizično so zelo močni. O Poljski ni treba izgubljati besed, ogrodje ekipe je enako, trener je isti, je zelo nevarna ekipa, pokrite ima vse položaje, čaka nas velik izziv,” je o tekmecih v skupinskem delu spregovoril Sekulić.

Cilj: Tokio

Odločen je tudi Edo Murić, ki je bil na novinarski konferenci ob selektorju: “Prišli smo z enim ciljem, to je Tokio. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da ga dosežemo. Z nasprotniki smo se srečali v hotelu, poznamo jih dobro, pred nami je zahteven turnir. Favorit je Litva, ni dvoma. Dvorana bo polna, ima dobre košarkarje, a kot sem rekel, storili bomo vse, da premagamo njih in vse ostale, da se uvrstimo na olimpijske igre.

Luka Dončić in Edo Murić.

Murić je za favorita izpostavil Litvo. Odgovoril mu je Sekulić: “Mislim, da so kot gostitelji z glasno podporo navijačev morda res favoriti. A najprej nas čaka še delo v skupini. Če pridemo do tekme z Litvo, bomo videli, ali je imel Edo prav ali ne.

Litovce najbolj zanima Dončić

Litovski mediji so največ zanimanja pokazali za Luko Dončića. Odgovoril je kapetan: “Luka ni le največja zvezda tega turnirja, zame je tudi med tremi najboljšimi igralci na svetu. Vsem nam daje več samozavesti. Našel nas bo s podajo, mi pa moramo biti pripravljeni. Ima posebno energijo. Ko je na parketu, je zelo zabavno igrati. Je naš vodja, pomagali mu bomo kolikor lahko, užitek je igrati z njim. Vsi vemo, da z njim ne more igrati vsak.”

Zanimalo jih je tudi njegovo vodenje ekipe. “Luka je bil vodja že v Carigradu, žal se je poškodoval v finalu, breme je nosil Goran Dragić. Luka je od takrat še za tri leta izkušenj boljši, verjamem, da nas bo dobro vodil. Prvič igramo skupaj po Carigradu, vsi mu zaupamo, to je najpomembneje,” je dodal Murić.

Beseda je tekla še o navezi Mike Tobey – Dončić: “Za zdaj je videti dobro. Zadovoljni smo, ne le zaradi njune kemije, vsa ekipa se je z njim dobro ujela. Sprejeli so ga kot svojega. Navdušen sem pred začetkom turnirja, bomo videli, kako bomo delovali, ko bo šlo zares.”

Spored kvalifikacijskega turnirja v Kaunasu:

Torek, 29. junija:
Skupina A: Litva – Venezuela (ob 18.30)
Skupina B: Poljska – Angola (ob 15.30)

Sreda, 30. junija:
Skupina A: Venezuela – Južna Koreja (ob 18.30)
Skupina B: Slovenija – Angola (ob 15.30)

Četrtek, 1. julija:
Skupina A: Južna Koreja – Litva (ob 18.30)
Skupina B: Slovenija – Poljska (ob 15.30)

Sobota, 3. julija:
Polfinale 1: A1 – B2
Polfinale 2: B1 – A2

Nedelja, 4. julija:
Finale (ob 18.30)

Na olimpijske igre se uvrsti le zmagovalec turnirja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!