Sekulić v Litvi prečrtal še dva, znana končna postava

Košarka 28. Jun 20218:06 0 komentarjev
Slovenski košarkarji na treningu v Kaunasu. Foto: KZS.

Selektor slovenske košarkarske reprezentance je v Kaunasu, kjer bo potekal kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, seznam košarkarjev skrčil na končnih 12. Kot zadnja sta odpadla Miha Lapornik in Matic Rebec.

V Litvo je potovalo 14 košarkarjev, v nedeljo zvečer je Aleksander Sekulić s strokovnim štabom določil končnih 12, kolikor jih lahko prijavi za tekme v Kaunasu. Za izbrano vrsto bodo prvo uvrstitev na OI lovili: Luka Rupnik, Jaka Blažič, Edo Murić, Žiga Dimec, Jakob Čebašek, Zoran Dragić, Klemen Prepelič, Luka Dončić, Mike Tobey, Gregor Hrovat, Vlatko Čančar in Aleksej Nikolić.

To je šele tretja priložnost Slovenije, da se uvrsti na olimpijske igre. Prva se je ponudila pred igrami v Barceloni leta 1992, ko je Slovenija na kvalifikacijskem turnirju odigrala nasploh svoje prve uradne tekme in ji je za uvrstitev na OI zmanjkala zgolj ena zmaga. Drugič so bili slovenski košarkarji neuspešni leta 2008 v Atenah, ko jih je v četrtfinalu zaustavil Portoriko.

Nehvaležna naloga

Sekulić je pojasnil odločitev, da je s seznama kot zadnja prečrtal Miho Lapornika in Matica Rebca: “Za strokovnim štabom je bila še zadnja nehvaležna naloga. Vedno se je najtežje zahvaliti igralcem, ki dobro trenirajo. Vsi, ki so bili zbrani na pripravah so super delali, tako kot v tem primeru tudi Rebec in Lapornik. Z odnosom do reprezentance in do soigralcev ter pristopom na igrišču si zaslužita, da sta zraven, a na žalost na turnirju lahko zaigra le dvanajst igralcev. Za ves vložen trud in pozitivno energijo se jima iskreno zahvaljujem.”

Naši košarkarji medtem v Kaunasu nadaljujejo s treningi, prvo tekmo bodo odigrali v sredo ob 15:30, ko se bodo pomerili s Poljsko. “Na treningih pilimo še zadnje stvari in komaj čakamo, da se turnir začne. Zaenkrat v ekipi poteka vse super. Vse kar smo si zadali deluje, bomo pa seveda videli, kako bo vse skupaj izgledalo na parketu. Predvsem kako smo se uspeli povezati in na kakšen način bo delovala obramba. Tudi v napadu imamo še nekaj rezerv, a kar smo videli na treningih in tekmah imamo res razkošen talent,” je iz Kaunasa sporočil Sekulić.

V Fibinem mehurčku v Kaunasu sicer vladajo zelo strogi Covid protokoli, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije. Udeleženci, razen za odhod v dvorano, ne smejo zapustiti uradnega hotela, prav tako pa je prepovedan tudi kakršnekoli stik z zunanjim svetom. Tako brez avtograma ali fotografije na žalost ostanejo tudi navijači Luke Dončića in slovenske reprezentance, ki se jih je pred dvorano in hotelom v teh dneh zbralo že kar precej.

Spored turnirja za slovensko reprezentanco:
Tekmi v skupini B:
Sreda, 30.6. ob 15:30: Slovenija – Angola
Četrtek, 1.7. ob 15:30: Slovenija – Poljska

Izločilni boji:
Sobota, 3.7.: Polfinale
Nedelja, 4.7.: Finale

Na olimpijske igre se uvrti le zmagovalec turnirja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!