V le nekaj urah izgubili svetovni in evropski prvaki (VIDEO)

Košarka 26. Feb 20245:00 0 komentarjev

Medtem ko je slovenska košarkarska reprezentanca na drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 še drugič zmagala, pa imajo veliko več težav svetovni in evropski prvaki. Nemce so ugnali Bolgari (67:62), Špance pa Belgijci (58:53).

Svetovni prvaki Nemci so proti Bolgariji igrali v precej premešani postavi, a podoben izgovor imajo vse reprezentance v aktualnem reprezentančnem oknu. Prvi strelec je bil Oscar Da Silva s 15 točkami, David Kramer in Jonas Mattisseck sta jih dodala 11.

Pri Bolgarih je blestel stari znanec ljubljanskega parketa Codi Miller-McIntyre s 23 točkami, 5 skoki in 4 asistencami.

Tudi evropskim prvakom Špancem ni šlo veliko bolje. Kljub temu, da se je v reprezentanco vrnil Ricky Rubio (4 točke, 3 asistence), so Španci morali priznati premoč Belgiji, ob tem pa so dosegli le 53 točk. Dario Brizuela je bil s 14 najbolj razpoložen. Pri Belgijcih sta blestela Retin Obasohan (19 točk) in Pierre-Antoine Gillet (15).

Španci so se znašli v precejšnjih škripcih. Izgubili so namreč obe februarski tekmi v kvalifikacijah za EP, prvo proti Latviji (75:79).

Nemci so kljub porazu v svoji skupini na prvem mestu. Nemčija, Črna gora, Bolgarija in Švedska imajo po eno zmago in en poraz.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025:

Skupina C:

Belgija – Španija 58:53

Latvija – Slovaška 64:52

Standings provided by Sofascore

Skupina D:

Bolgarija – Nemčija 67:62

Črna gora – Švedska 95:70

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!