Selektor bo dovolil ponočevati, Goran Dragić navija za piko na i

Košarka 12. Jun 202415:49 1 komentar
Foto: Profimedia

Pred Dallasom je tretja tekma finalne serije lige NBA proti Bostonu in tudi ena odločilnih. Ob zaostanku z 0:2 si Luka Dončić in druščina novega poraza ne smejo privoščiti. O slovenskem zvezdniku so pred naslednjim dvobojem spregovorili Goran Dragić, selektor Slovenije Aleksander Sekulić in reprezentanta Mike Tobey ter Klemen Prepelič.

Kot smo ta teden poročali že iz Zreč, kjer je v ponedeljek slovenska reprezentanca začela priprave na kvalifikacije za olimpijske igre, si seveda v izbrani vrsti želijo, da bi Luka Dončić osvojil šampionski prstan. Po drugi strani pa daljši boj v ligi NBA pomeni poznejši prihod kapetana, brez katerega bo lov za olimpijsko vozovnico močno otežen.

“Vsi bomo spremljali te tekme z velikim navdušenjem. Če bo moral kdo malce dlje spati, bo pač malce dlje spal. Zagotovo pa z velikim ponosom gledamo Dallas z Luko Dončićem,” je pred tretjo tekmo finalne serije proti Bostonu, ki vodi z 2:0, povedal selektor Aleksander Sekulić.

“Vsi vidimo, v kakšni formi je Luka. Vsi skupaj si želimo, da bi osvojil NBA prstan in se nam nato pridružil,” medtem pravi Klemen Prepelič, Mike Tobey pa kljub dovoljenju selektorja za ponočevanje odgovarja: “Tekme so zame prepozno. Ne morem bedeti tako dolgo. Si pa pogledam posnetke naslednji dan. Upam, da se bodo Mavsi pobrali in doma dvakrat slavili. Tukaj seveda vsi navijamo za Luko. Želimo si, da se vrnejo, a Kelti trenutno igrajo res dobro.”

Dva velikana slovenske košarke. Foto: Guliverimages

Navija tudi Goran Dragić

Ima pa zato več časa Goran Dragić, legendarni zlati kapetan Slovenije z evropskega prvenstva 2017. “Spremljal bom to tekmo. Upam, da se pred domačim občinstvom vrnejo in znižajo rezultat na 1:2,” navijaško razmišlja 38-letni Ljubljančan.

“Sezona je bila več kot odlična, uvrstili so se v finale, zdaj pa manjka tista pika na i. To je najtežje doseči. Ni odvisno le od Luke, temveč tudi njegovih soigralcev, da mu malce pomagajo,” je dodal Dragić.

Dallas bo tretjo tekmo serije in prvo domačo igral v noči na četrtek, ob 2.30.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje