Olimpija v zaključku strla Podčetrtek

Slovenija DP 25. Nov 201620:56 > 21:08
Union Olimpija

Union Olimpija je v 8. krogu Lige Nova KBM v Stožicah zabeležila šesto zmago v tem tekmovanju. Ljubljančani so bili boljši od Term Olimia Podčetrtek z rezultatom 82:68.

Domači košarkarji so s trojko Jana Barbariča povedli s 5:0, v tretji minuti pa so se jim gostje s košem Nejca Bude približali na točko zaostanka (7:8), vendar so Ljubljančani z delnim izidom 6:0 spet lažje zadihali, ob koncu prve četrtine pa vodili že z 20:14. V 17. minuti so domačini s trojko Devina Oliverja gostom pobegnili na devet točk (31:22), toda borbeni varovanci trenerja Borisa Zrinskega so minuto in 22 sekund pred odhodom na odmor izid izenačili. Za izenačenje je poskrbel Jernej Pešić, ki je bil uspešen z metom za tri točke.

V drugi polčas so Ljubljančani krenili le s točko prednosti, tudi nadaljevanje pa je bilo dolgo časa močno izenačeno. V zadnji četrtini so gostje do 35. minute, ko je novo trojko zadel Domen Janc in je bil njihov zaostanek tri točke (63:66), še sledili domači ekipi, ki pa je nato le strla njihov odpor. Ko je dve minuti pred koncem tekme Marko Mladjan zadel za 77:65, je bilo dokončno jasno, da bo zmaga ostala v Ljubljani.

Najboljša strelca v domači ekipi sta bila Devin Oliver in Brandon Jefferson s 15 točkami, pri gostih pa jih je Mensud Julević dosegel 17. (vir: union.olimpija.com)