Ne samo Rogliča, Ineos v svojih vrstah želi tudi Pogačarja

Kolesarstvo 27. Sep 202315:50 1 komentar
Tadej Pogačar 2023
Foto: Profimedia

Pred zaključkom sezone, ko se bo Tadej Pogačar v soboto tekmovalno vrnil na ceste, je njegov agent Alex Carera razkril, da si 25-letnega Slovenca v njegovih vrstah želijo videti tudi v vrstah Ineos Grenadiers.

Italijanski menedžer, ki bdi nad kariero Tadeja Pogačarja, je razkril, da so ga med dirkama po Franciji in Španiji kontaktirali iz moštva Ineos Grenadiers. Dejali so, da so zainteresirani za usluge dvakratnega prvaka Toura in prvega kolesarja sveta.

“Ineos me je poklical, češ da jih zanima Pogačar. Vprašali so me, če je prost, a sem jim rekel, da ne, saj ima z njimi pogodbo. Če ga želijo podpisati, se morajo pogovoriti z UAE Emirates,” je bil Alex Carera jasen glede prihodnosti slovenskega zvezdnika. Ta je že vse od prihoda v svetovno serijo (2019) član ekipe emiratov, da si z moštvom želi dolgoročnega sodelovanja, pa je dokazal že predlani, ko je pogodbo z njimi podaljšal vse do konca sezone 2027 in takrat postal celo najdlje vezani kolesar v svetovni seriji.

Carera željo Ineosa razume kot željo, da bi nekdanji Sky ostal ena najmočnejših ekip v konkurenci. »In za to rabiš najboljše kolesarje.« Britanci naj bi se v zadnjih mesecih po možnih okrepitvah ozirajo med vsemi najboljšimi tekmovalci, tako sta se v govoricah z njimi omenjala tudi Remco Evenepoel in drugi slovenski šampion Primož Roglič. Toda zaenkrat ni še nič dokončnega …

Pogačar se bo v soboto vrnil v kolesarsko karavano. Tekmoval bo na dirki po Emiliji, nato pa ga do konca sezone čakata še dirki po treh dolinah Vareseja (torek, 3. oktobra) in po Lombardiji (sobota, 7. oktobra). Na zadnji bo branil zmagi iz zadnjih dveh let.

“Še tretje leto zapored bom nastopil na teh italijanskih dirkah, in to je obdobje, v katerem res uživam. Zadnji dve leti sem sezono končal na perfektni način v Lombardiji, motiviran sem, da to poskusim storiti znova. Dirka po Emiliji je težka dirkališčna preizkušnja, zato bo zanimiva za navijače. Na treh dolinah Vareseja pa je vedno veliko napadalnega dirkanja. Imamo zelo močno ekipo za te dirke, prepričan sem, da se lahko nadejamo dobrih rezultatov,” je pred zaključkom sezone Pogačar dejal za klubsko spletno stran.

V Emiliji bodo Pogačarju družbo delali Juan Ayuso, Felix Grossschartner, Rafal Majka, Diego Ulissi, Jay Vine in Adam Yates; na treh dolinah Vareseja pa bo Grossschartnerja zamenjal Davide Formolo.