Slovenska reprezentanca v ulični košarki brez menjave nemočna (VIDEO)

Košarka 31. Maj 202321:23 0 komentarjev

Slovenska moška reprezentanca v košarki 3x3 je letošnje svetovno prvenstvo na Dunaju začela s porazoma. Slovence so v uvodu ugnali ugnali gostitelji Avstrijci z 21:15, nato pa še Latvijci z 21:11. V petek Slovenija igra še proti Avstraliji (17:10) in ZDA (19:20).

Slovenci so si z današnjima porazoma močno priprli vrata za četrtfinale.

Tam bo igrala prvouvrščena ekipa iz skupine, druga in tretja pa dodatno tekmo za preboj med najboljših osem proti tekmecem iz skupine C. V tej skupini igrajo Litva, Belgija, Poljska, Izrael, Portoriko.

Na tekmi z Avstrijci je bil v slovenski vrsti z devetimi koši najbolj razpoložen Adrian Hirschmann, Jure Ličen je zadel štirikrat in Jakob Strel dvakrat. Proti Latviji sta Hirschmann in Ličen dosegla po štiri koše, Strel pa tri.

Zaključek tekme proti Latviji:

Četrti član ekipe je Blaž Janežič, ki se je na žalost že tekom prve tekme resneje poškodoval in je prvenstvo zanj že zaključeno. Slovenija je morala tako skoraj obe tekmi v celoti igrati brez menjave.

Ekipo vodi selektor Matic Vidic. Slovenci so si nastop na prvenstvu priigrali v začetku meseca z odličnimi predstavami na kvalifikacijskem turnirju v Izraelu.