Albert Riera se Adamu Deliusu zahvaljuje za lepe besede

Nogomet 31. Maj 202313:55 0 komentarjev
Albert Riera
FOTO: Jure Banfi.

Kot smo že vajeni, tudi po letošnji sezoni, v kateri je klub osvojil dvojno krono, v ljubljanski Olimpiji ni nikakršnega miru. Zeleno-bele je pred tednom dni zapustil izjemno uspešni trener Albert Riera, v tem tednu pa je predsednik kluba Adam Delius pojasnil zakulisno dogajanje, ki je pripeljalo do Špančevega slovesa. Na besede nemškega poslovneža se je Riera odzval za Sportklub.

Po osvojeni dvojni kroni se je Albert Riera v začetku prejšnjega tedna poslovil od ljubljanske Olimpije. Kot večina trenerskih sloves iz zmajevega gnezda v zadnjih letih tudi Špančevo ni minilo v prijateljskem duhu sloge in spoštovanja. A 41-letnik je Ljubljano zapustil odločen, da v javnosti ne bo “pral umazanega perila”. Tako je bil tudi naš prepovedani intervju, ki je močno razjezil vodstvo državnih prvakov, zgolj debata o nogometnih temah.

Se pa je Riera vendarle oglasil po novinarski konferenci, na kateri sta direktor Olimpije Igor Barišić in športni direktor Goran Boromisa potegnila črto pod nadvsem uspešno sezono 2022/2023. V pogovoru za Sportklub je bil nekoliko bolj oster in je razkril nekaj zakulisnega dogajanja ob njegovem slovesu.

Besedni dvoboj med upravo kluba in trenerjem pa se je zares raplamtel v tem tednu, ko je predsednik Olimpije Adam Delius, ki ga je sicer redko videti, še redkeje pa slišati o delovanju kluba, v daljšem intervjuju za Delo Alberta Riero obtožil marisičesa nenogometnega in s tem pojasnil za marsikoga nerazumljivo odločitev, da Španec po sezoni zmagoslavja zapusti klub.

Adam Delius za Alberta Riero ni uporabil prav veliko lepih besed.

Riera: Želim si zdrave in čiste Olimpije

Razmišljanje predsednika zmajev je seveda hitro prišlo tudi do ušes Alberta Riere, ki se je za Sportklub odzval na besede nemškega poslovneža. Nogometni strokovnjak z Majorke pa je tudi tokrat v svojem slogu malce presenetil z izbiro besed.

“Gospodu Deliusu se zahvaljujem za prijazne besede. Hvala, ker spoštujete moje profesionalno delo, ki sem ga opravil v Olimpiji. S takšnimi besedami slovesa sem prepričan, da si bo veliko nogometnih ljudi v prihodnosti želelo delati v Olimpiji. Sam si v prihodnosti želim zdrave in čiste Olimpije,” je bil zanj z besedami nevsakdanje skop nekdanji trener zmajev.

A čeprav je bilo njegovo tokratno sporočilo zelo kratko, ga je mogoče razumeti na tako zelo veliko načinov …