Takšnega Omića potrebuje slovenska reprezentanca

Košarka 4. Jun 202116:39 > 16:42
Alen Omić v dresu, Bourga. Foto: Guliverimage

Alen Omić, ki si to sezono kruh služi v francoskem JL Bourgu, je v zaključku sezone v izjemni formi. Na zadnjih desetih tekmah znaša njegovo povprečje v francoski ligi 12,9 točke in 12 skokov. V četrtek je ob zmagi proti Dijonu pobral kar 21 skokov, kar je rekord kluba, sezone in njegov osebni rekord, so sporočili iz kluba!

Bourg je prav po zaslugi Alena Omića, ki je v statistiko vpisal kar 21 skokov, od tega jih je sedem pobral v napadu, slavil z 89:84. Poleg skokov je v statistiko vpisal še sedem točk in štiri podaje, na parketu pa je preživel 33 minut.

Bourg se je po dveh zaporednih zmagah utrdil na 5. mestu lestvice, pred njim so Lyon, Monaco, Dijon in Strasbourg.

Vrhunci tekme Bourg – Dijon

To sezono znaša Omićevo povprečje v francoski ligi 9,1 skoka na tekmo, s čimer je vodilni košarkar v tem segmentu igre! Na parketu na dvoboj preživi 26,3 minute in doseže tudi 10,9 točke.

29-letni naturalizirani košarkar Slovenije igra eno svojih boljših sezon v karieri. Pred dnevi se je znašel tudi na seznamu selektorja Aleksandra Sekulića za priprave pred kvalifikacijami za olimpijske igre.

Bosanski center s slovenskim potnim listom bi lahko bil eden ključnih košarkarjev slovenske reprezentance, ki bo morala uvrstitev v Tokio najverjetneje iskati preko gostiteljev kvalifikacijsega turnirja – Litovcev. Ti so najmočnejši prav pod obročem, kjer kraljujeta člana lige NBA Jonas Valančiunas in Domantas Sabonis.

“Je pripravljen igrati za reprezentanco, sem se z njim pogovoril, ima močno željo,” je o 216 centimetrov visokem članu Bourga ob objavi seznama povedal Sekulić. Reprezentanca bo s pripravami začela 10. junija v Zrečah.

Komentari

Vaš komentar