Tekmecu slovenskih košarkarjev milijonska pogodba

Košarka 29. Jun 20228:50 0 komentarjev
Luka Dončić v akciji proti Hrvatu Ivici Zubacu. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Hrvaški reprezentant Ivica Zubac, ki bo v četrtek na spektaklu v Stožicah proti Sloveniji eden ključnih v zasedbi naših južnih sosedov, je podpisal novo pogodbo z Los Angeles Clippers v ligi NBA.

Ivica Zubac se je v mestu angelov uveljavil kot center za začetno peterko kluba v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. 25-letni Hrvat, sicer rojen v Mostarju, je priložnost dočakal po selitvi na drugo stran dvorane Staples Center oziroma po novem Crypto Arene.

Na naboru leta 2016 so ga kot 32. po vrsti izbrali Los Angeles Lakers, a tam ni dobil prave priložnosti za igro. Leta 2019 je v menjavi košarkarjev pristal v Clippersih in takoj dobil mesto v začetni peterki, ki ga zaseda še danes.

V minuli sezoni je v povprečju dosegal 10,3 točke, 8,5 skoka in 1,6 asistence na tekmo. V vseh treh statističnih prvinah je odigral najboljšo sezono v svoji šestletni karieri v ligi NBA. Dovolj, da je vodstvo kluba prepričal v podpis nove pogodbe.

Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez via Guliver

Tri leta in 33 milijonov

Clippersi so imeli celo enostransko možnost, da njegovo obstoječo pogodbo podaljšajo še za eno leto, a so se odločili, da jo zavrnejo in mu na mizo dajo novo triletno, v skupni vrednosti 33 milijonov dolarjev, oziroma približno 31,5 milijona evrov. Na leto bo tako zaslužil 11 milijonov ameriških zelencev.

V četrtek si boste lahko Zubca v živo ogledali tudi v Stožicah, ko bo s Hrvaško v okviru kvalifikacij za SP 2023 igral proti Sloveniji. Brez dvoma bo eden ključnih članov trenerja Damirja Mulaomerovića, ki ima v kadru sicer dva člana lige NBA, poleg Ivice še Bojana Bogdanovića, ki nosi dres Utah Jazz. Vsi, ki ne boste v dvorani, si lahko tekmo ogledate na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!