Spektakel Slovenija – Hrvaška: Kje si ga lahko ogledam?

Košarka 30. Jun 202213:00 > 13:07
Foto: Aleš Fevžer

Nadaljujejo se kvalifikacije za košarkarsko svetovno prvenstvo, ki ga leta 2023 skupaj gostijo Filipini, Japonska in Indonezija. Slovensko reprezentanco v skupini C čakata še dve tekmi, najprej v četrtek obračun s Hrvaško in nato v nedeljo še s Švedsko. Kdaj in kje si boste lahko ogledali spektakel v Stožicah in gostovanje na severu Evrope?

Slovenijo je znova zajela poletna košarkarska evforija. S senzacionalno prekinitvijo reprezentančnega pokoja jo je prvi sprožil Goran Dragić. Zlati kapetan z EuroBasketa 2017, ko je bil z naskokom najboljši posameznik turnirja in tako prispeval odločilen delež v verjetno največjem uspehu v zgodovini slovenskega športa.

Po slabih petih letih se je “Gogi” pustil prepričati, da si še za eno akcijo obleče dres z državnim grbom in tako pred domačimi navijači dokončno reprezentanci pomaha v slovo. Ji bo res? Njegovi soigralci so namreč še naprej neomajni in vztrajni v prepričevanju, da dokončno upokojitev preloži do septembra, ko je na sporedu evropsko prvenstvo, na katerem bo Slovenija branila naslov.

Povezava do novice, kjer bomo tekmo spremljali v živo:

Prav tako je po lanskem fantastičnem poletju v reprezentanci znova tudi Luka Dončić, ki je bil že tretjo sezono zapored uradno potrjen kot eden petih najboljših igralcev v ligi NBA. Gravitacija, ki jo premore superzvezdnik Dallas Mavericks, je nekaj, kar Slovenija še ni doživela. Povsod, kjer se pojavi, povzroči norijo.

Nič čudnega torej, da so bile vstopnice za četrtkovo tekmo v Stožicah razgrabljene v treh urah. Zelo verjetno je to zadnja priložnost za vse slovenske ljubitelje košarke, da na domačih tleh skupaj v reprezentanci vidijo oba slovenska košarkarska velikana.

Luka Dončić in Goran Dragić sta 17. septembra 2017 Slovenijo popeljala do evropskega naslova. Foto: Guliverimage

Slovenija v kvalifikacijah za SP 2023:

Četrtek, 30. junija, ob 20.15: Slovenija – Hrvaška
Nedelja, 3. julija, ob 17.00: Švedska – Slovenija

Kje lahko gledam tekmi slovenske reprezentance?

Program: Sportklub 1
Shema: Telemach – na 201. mestu v programski shemi

Fibine kvalifikacije za SP 2023 so ekskluzivno na programih Sportkluba in z njimi tudi tekme slovenske izbrane vrste.

Tekmo 5. kroga prvega dela kvalifikacij med Slovenijo in Hrvaško si boste lahko v četrtek v živo pogledali na programu Sportklub 1. Studio se začne že ob 19.30, tekma ob 20.15. Kot strokovni komentator bo gost nekdanji košarkar Marko Maravič.

V nedeljo ob 17. uri sledi še obračun zadnjega kroga med Švedsko in Slovenijo, ko bodo naši košarkarji gostovali v Stockholmu.

Kje si lahko pogledam vrhunce tekme?

Tekmo bomo v živo pospremili tudi na Sportklubovi spletni strani, kjer bodo na voljo vrhunci dvoboja že med polčasom in nato v celoti tudi po tekmi. Prav tako si boste lahko po dvoboju prebrali in ogledali odzive vseh glavnih akterjev.

Posamezne utrinke bomo delili tudi na naših družbenih omrežjih – Facebook, Twitter in Instagram.

Kje si še lahko pogledam tekmo?

Vsi, ki ste ostali brez dragocenega lističa za vstop v dvorano, vabljeni na alternativno lokacijo za ogled tekme med Slovenijo in Hrvaško. Da boste nepozabne trenutke preživeti v pravem navijaškem vzdušju, se v četrtek dobimo v Športni hiši v BTC Cityju v Ljubljani, kjer bomo v športnem duhu spremljali spektakel v Stožicah, večer pa bomo popestrili tudi z nagradnimi igrami!

Med vsemi, ki se boste zbrali v Športni hiši, bo srečni izbranec prejemnik Telemachove nagrade – košarkarske žoge s podpisi slovenskih reprezentantov!

Kako se prijavite na dogodek? Izpolnite obrazec, ki ga najdete na tej povezavi. Vabljeni!

Vse o tekmi Slovenija – Hrvaška

Bi lahko ponudili še več?! Vse kar morate vedeti pred tekmo

Anketa pred tekmo Slovenija-Hrvaška

Iz hrvaškega tabora

Skupaj neporažena? Ne bo povsem držalo

Le še Dončića morajo spraviti – na pravo stran kamere

Dončić in Dragić: O tem ne smeva govoriti

Skupaj neporažena? Ne bo povsem držalo …

Hrvati napovedujejo presenečenje: Tega še niste videli

Zvezdniške skrivalnice pred Hrvati

Edo Murić: Gogija smo že malce omehčali

Video: Kako so Slovenci osvojili Trst 

Luka Dončić je javno dregnil kapetan Dragića