Trije scenariji, ki Dončiću prinašajo tekmovalno pomlad

Košarka 5. Apr 202311:51 0 komentarjev
Luka Dončić
Luka Dončić; FOTO: USA Today via Guliverimage

Luka Dončić z Dallasom ponoči ni bil aktiven, a je postalo jasno, da so se opcije kluba za uvrstitev v končnico s petih scenarijev zredčile le še na tri.

Dve tekmi v ligi NBA sta šli sinoči Dallasu v prid, dve pač ne.

Minnesota in Los Angeles Lakers sta si kot neposredna tekmeca Mavericks priborila zmago, Oklahoma in New Orleans sta klonila in tako vrata končnice Dončiću ter druščini puščata priprta. Zanimivo, teksaški kolektiv do konca rednega dela v nekem norem scenariju sploh ne potrebuje treh zmag. Dovolj bi bili dve ob porazu, če eden izmed neposrednih konkurentov tik pred ciljno črto “kihne” vse tri preostale duele.

Ta ekipa je Oklahoma. Če nevihta torej do konca rednega dela kloni na vseh treh aprilskih srečanjih, ‘Mavs’ pa uspejo dobiti vsaj še dve tekmi, je t.i. “play-in” za četo Jasona Kidda realnost.

Ponoči proti kraljem

Timberwolves in Lakers sta po nočnem dogajanju ekipi, ki sta za Teksašane nedosegljivi. Mavericks imajo torej v primeru samih porazov Oklahome možnost za napredovanje v dodatne kvalifikacije za “playoff” tudi, če dve tekmi dobijo in eno izgubijo.

Najverjetneje bodo morali do konca vseeno trikrat zmagati. Potem bi Dončić s svojimi soigralci potreboval zmago in dva poraza Oklahome, če pa jim moštvo Thunder ne bi šlo na roko in bi vsaj dve tekmi dobilo, na pomoč lahko priskoči New Orleans. Štirje porazi pelikanov na zadnjih srečanjih in tri zmage Dallasa bi pomenile, da bo ljubljanski zvezdnik deseto mesto na zahodu ujel za rep.

Dončić je pred naslednjim izzivom poudaril, da je težava Dallasa igra v obrambi: “Naš napad je v redu, obramba šepa. Čisto vsaka ekipa nam lahko da koš.” A možnost, da bi na zadnjih treh tekmah počival in klubu priigral boljše možnosti pred poletnim naborom, Luka izključuje. Naslednje srečanje Mavericks igrajo danes ponoči, doma bodo (2.30 po srednjeevropskem času) izzvali Sacramento Kings.

Doc Rivers: Boj za MVP je končan

In medtem ko se vrata končnice zapirajo, pa v zraku ostaja vprašanje, kdo bo najkoristnejši košarkar lige NBA. Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokić, Joel Embiid … Trener Philadelphie sicer Doc Rivers pravi, da dvomov ni več. “Tekma je končana,” je dejal. Zanj je MVP kajpak – Embiid.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!