V Celje prihaja drugačna Hrvaška

Košarka 19. Avg 202210:45
Sobotni tekmec Slovenije: prenovljena Hrvaška. Foto: HKS

Po zmagi nad Srbijo bo slovenska košarkarska reprezentanca svojo zadnjo pripravljalno tekmo v soboto odigrala proti Hrvaški. Sosedje v Celje prihajajo po visoki zmagi nad Madžarsko.

V primerjavi z junijsko kvalifikacijsko tekmo v Stožicah, ki jo je prepričljivo dobila Slovenija, je najbolj očitna sprememba v hrvaški reprezentanci naturalizirani organizator igre Jaleen Smith. Pri naših sosedih so namreč po porazih proti Sloveniji in Finski, po katerih so ostali brez možnosti nastopa na SP 2023, razpustili strokovni svet, s tem odstranili Dina Rađo kot glavnega nasprotnika naturalizacije in državljanstvo namenili  27-letnemu Američanu, ki na klubski ravni brani barve berlinske Albe.

Smith je bil v četrtek tudi hrvaški motor ob visoki zmagi (84:67) nad Madžarsko v Opatiji. Dosegel je 19 točk. Šest manj jih je prispeval novi član Cedevite Olimpije Karlo Matković, še eno manj pa Mario Hezonja.

Ekipa selektorja Damirja Mulaomerovića, za katero je po daljšem času zaigral Krunoslav Simon, zdaj prihaja v Celje, kjer se bo v soboto ob 20.15 v polnem Zlatorogu pomerila s Slovenijo. Za sledjo bo to zadnja pripravljalna tekma, tekmeci pa bodo med drugi tudi Dario Šarić, Ivica Zubac, Bojan Bogdanović in novi član Olimpijo Lovro Gnjidić.

Omenjeno tekmo v Opatiji so spremljali tudi v slovenskem taboru. Pa ne (le) zaradi prihajajoče tekme s Hrvaško. Madžarska bo namreč na EuroBasketu eden od slovenskih tekmecev v kölnski skupini B. S sosedi se bo Sekulićeva četa pomerila 3. 9. Pred tem jo čaka Litva, nato pa še Nemčija, BiH in Francija.

Vrhunci zmage Slovenije proti Hrvaški 30. junija:

Slovenija – Hrvaška, sobota ob 20.15. 

Tekmo si boste lahko ogledali v prenosu na Sportklubu. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Komentari

Vaš komentar