Slovenija – Hrvaška prenos: kje si lahko ogledate tekmo

Košarka 18. Avg 202216:14 > 20. Avg 2022 19:391 komentar
Delite:
Foto: Aleš Fevžer

Pred nami je le še zadnja tekma slovenske košarkarske izbrane vrste v pripravah na nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 in prihajajoči EuroBasket, ki bo vrhunec letošnjega reprezentančnega poletja. V soboto ob 20.15 je na sporedu še ponovitev junijskega spektakla Slovenija – Hrvaška, neposredni prenos tekme iz celjske dvorane Zlatorog bo ekskluzivno na Sportklubu.

Spremljamo v živo:

Slovenija bo 1. septembra začela obrambo naslova evropskega prvaka. Še prej, natančneje 25. in 28. avgusta, bo nadaljevala tudi z lovom na vozovnico za svetovno prvenstvo 2023, ko se bo v drugem delu kvalifikacij pomerila z Estonijo in Nemčijo. Ob tekmi si boste lahko ogledali tudi v prenosu na Sportklubu.

V pripravah, ki so se začele že pred koncem meseca julija, je slovenska izbrana vrsta odigrala že pet tekem in prav vse dobila. Najprej sta v Celju padli Nizozemska in Črna gora, nato v Carigradu še Turčija in Ukrajina, vrhunec pripravljalnega obdobja pa je bila sredina tekma v Stožicah, ko so Slovenci na Telemachovem spektaklu in v ponovitvi finala EP 2017 po podaljšku ugnali še Srbijo.

Zdaj sledi še ponovitev velikega sosedskega obračuna s konca meseca junija. Takrat je Slovenija v polnih Stožicah Hrvatom odčitala pravo lekcijo in jih visoko porazila v prvem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. Tokrat sta obe izbrani vrsti še nekoliko okrepljeni.

Pripravljalni obračun Slovenija – Hrvaška

KDAJ: Sobota, 20. avgust 2022, ob 20.15
KJE: Dvorana Zlatorog, Celje

PRENOS V ŽIVO: Sportklub

Tekmo si boste lahko ogledali v prenosu na Sportklubu. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Goran Dragić
Goran Dragić na junijskem obračunu proti Hrvaški. Foto: Aleš Fevžer

Ponovitev vaje?

Zagotovo se ljubitelji košarke dobro spomnite spektakla iz 30. junija. Luka Dončić in Goran Dragić sta po skoraj petih letih znova združila moči tudi na tekmi z bolj tekmovalnim nabojem in že od samega začetka je bilo jasno, kako se bo odvil obračun. Po prvi četrtini so slovenski reprezentanti vodili s kar 33:8. Dominacija se je nato le še nadaljevala.

Na koncu so domačini zmagali s kar 97:69. Prvi mož tekme je bil kdo drug kot Luka Dončić z 21 točkami, 8 skoki in 10 asistencami, Goran Dragić pa je končal pri 19 točkah.

Slovenija je od takrat dodala ka tri ključne igralce. Na krilu Vlatka Čančarja in med branilci Klemna Prepeliča in Žigo Samarja. Hrvati pa so naturalizirali ameriškega organizatorja igre Jaleen Smith, po poškodbi se vrača tudi raznovrstni Dario Šarić.

Vrhunci zmage Slovenije proti Hrvaški 30. junija:

Več iz tabora slovenske reprezentance:

Luka Dončić je vse tisto, kar Slovenci niso znali biti

Goran Dragić jim vliva dodatno samozavest in motivacijo

Kako so Stožice dihale s slovenskimi košarkarji

Slovenija je videti kot ekipa z iste ulice

Selektor po veliki zmagi proti Srbiji samokritičen

Dončić nagnal strah v kosti Srbom, Dragić Slovencem

Še več vsebin najdete na naslednji povezavi.

Kaj čaka slovensko reprezentanco?

Preverite razpored tekem slovenske reprezentance. Vse domače tekme in kvalifikacijske za SP 2022 si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na SK. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Sobota, 20. avgust, 20.15 – Celje: Slovenija – Hrvaška

Pred začetkom EuroBasketa bo na sporedu tudi nadaljevanje kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2023. Slovenijo čakata dve tekmi, ena v gosteh in druga doma.

Četrtek, 25. avgust: Slovenija – Estonija

Nedelja, 28. avgust: Nemčija – Slovenija

EuroBasket 2022: slovenske tekme v skupinskem delu

Četrtek, 1. september, ob 17.15: Slovenija – Litva

Sobota, 3. september, ob 20.30: Madžarska – Slovenija

Nedelja, 4. september, ob 17.45: Slovenija – BiH

Torek, 6. september, ob 20.30: Nemčija – Slovenija

Sreda, 7. september, ob 17.15: Francija – Slovenija

Komentari

Vaš komentar