Zaključni turnir košarke na vozičkih gosti Slovenija

Košarka 13. Maj 20248:24 0 komentarjev
NLB Wheel Liga
FOTO: NLB Wheel

V soboto 18. maja bo v Hali Tivoli potekal finalni turnir 16. sezone uspešne košarkarske zgodbe regionalne košarkarske lige NLB Wheel. Tam pomembno vlogo igrajo tudi slovenski košarkarji. V soboto ob 13.30 uri se bodo v hramu slovenskega športa borili za bronasto kolajno.

V Tivoliju se bo to soboto borilo šest ekip, poleg domače še iz Srbije, Hrvaške, Črne gore in BiH.

Poleg boja slovenske ekipe za tretje mesto, ki bo potekal v “sendviču” dveh srečanj, se bosta v Tivoliju odvili še tekma za končno 5. mesto med hrvaškim KKI Zagreb in KKK Singidunum Crvena zvezda, medtem ko bo osrednji dogodek finalni obračun med bosansko-hercegovskima zasedbama KKI Vrbas in KIK Zmaj Gradačac ob 15.30 uri. Slednji so tudi branilci naslova!

Gre za edino regijsko tekmovanje v košarki, ki uspe narediti finalni turnir v Slovenije. Soorganizator zaključnega turnirja je Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite, krovna nacionalna organizacija za parašport.

NLB Wheel Liga
FOTO: NLB Wheel

Liga NLB Wheel uspešno končuje svojo 16. sezono. Banka NLB d.d. je generalni pokrovitelj tekmovanja, partner lige je Bauerfeind Slovenija, tekmovanje vodi in organizira Zveza paraplegikov Slovenije.

NLB Wheel League, finale

tekma za 5. mesto:

11.30 KKI Zagreb (HRV) – KKK Singidunum Crvena zvezda (SRB)

tekma za 3. mesto:

13.30 ParaSport Slovenia (SVN) – KK OSI Paramont Podgorica (CG)

tekma za 1. mesto:

15.30 KKI Vrbas (BiH) – KIK Zmaj Gradačac (BiH)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!