Zaradi Dončića se bo košarka igrala tudi na Blejskem jezeru

Košarka 16. Avg 202313:23 0 komentarjev
Luka Dončić. Foto: Aleš Fevžer

Potem ko je Luka Dončić pred dnevi že zaigral z novim športnim copatom "Luka 2 Lake Bled", se v septembru na gladini jezera gorenjskega turističnega bisera obeta edinstven košarkarski spektakel.

Luka Dončić se kot kapetan z reprezentančnimi soigralci že nahaja na Japonskem, kjer jih v soboto čaka še zadnja pripravljalna tekma, nato pa polet proti Okinavi, domovanju v prvem delu svetovnega prvenstva. Morda bo 24-letni ljubljanski zvezdnik tudi na SP zaigral v novi generaciji športnega copata, ki nosi imel po Blejskem jezeru.

Medtem pa v Sloveniji že potekajo priprave na atraktiven košarkarski dogodek, ki bo povezal Bled, Dončića, obutev in košarko. V soboto, 16. septembra, torej vsega nekaj dni po koncu prvenstva, bo namreč na Bledu potekal celodnevni košarkarski dogodek.

“Košarkarsko igrišče mednarodnega Grosbasketovega turnirja v košarki 3×3 bo zraslo na mirni gladini jezera in plavalo na vodi, medtem ko se bodo mladi košarkarski talenti potegovali za naslov najboljše ekipe. Dogodek bo spektakularno ovekovečilo tudi sodelovanje Luke Dončića in legendarne znamke Jordan, saj bo košarkarska superga Luka 2 Lake Bled ime čarobnega slovenskega jezera ponesla v svet,” so zapisali organizatorji dogodka.

Prijave za kvalifikacijski turnir, ki bo 26. 8. potekal v Ljubljani, so že odprte.

“Nova generacija obutve Luke Dončića z imenom LUKA 2 LAKE BLED je v svoj DNK vtisnila Slovenijo. Luka se je državi poklonil ne samo z imenom, temveč tudi z barvno paleto svetle polarne, škrlatne in raznovrstne modre barve. Slednje pa so v ameriški inštituciji športne obutve nadgradili z vsaj 20 odstotki recikliranega materiala in se tako še bolj zavezali k trajnosti, ki ji sledi tudi Slovenija,” so v najavi dogodka Luka Bled skorajšnji začetek prodaje obutve napovedali organizatorji.

Spomnimo, Luka 2 obsega pet barvnih kombinacij. Poleg svojevrstnega poklona Sloveniji še štiri različne tipe. Luk.AI je čevelj, ki ga je Dončić ob koncu minule sezone že nosil na igrišču, oblikovanje pa se naslanja na umetno inteligenco. Quai 54 praznuje 20. obletnico priljubljenega turnirja v ulični košarki. Nebula posega v kozmični svet. S čevljem Matador pa se Luka znova spominja svojih let v madridskem Realu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!