Zmaji zanesljivo na zaključni turnir

Košarka 12. Feb 202419:39 0 komentarjev
Foto: Filip Barbalić

Košarkarji Cedevite Olimpije so zadnji udeleženci zaključnega turnirja pokala Spar, ki ga bo v četrtek in petek ta teden gostila dvorana Kodeljevo v Ljubljani. V četrtfinalu so bili pričakovano boljši od ECE Triglava.

Ljubljančani so večino naloge opravili že na prvi tekmi v začetku januarja, ki so jo dobili z 51 točkami razlike. Danes so v Stožicah slavili s 93:80.

Cedevita Olimpija se bo v polfinalu 15. februarja ob 20.30 pomerila s Kansai Helisosom, v prvem polfinalu ob 17.30 pa bosta igrali Rogaška in Krka. Finale bo v petek ob 20.30.

Cedevita Olimpija ima 22. pokalnih naslovov – zmagala je tudi na zadnjih dveh zaključnih turnirjih, Krka se lahko pohvali s štirimi lovorikami – nazadnje je slavila 2021 prav na Kodeljevem, Helios pa je bil prvak 2007.

V petek, 16. februarja, bo na Kodeljevem tudi finale ženskega pokala. Ob 17.30 se bosta srečali Akson Ilirija in Cinkarna Celje.

Celjanke imajo sedemnajst pokalnih naslovov in se bodo potegovale za šesti zaporedni naslov, Ljubljančanke pa bodo četrtič igrale v finalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!