“Za Pogačarja bo Giro najboljša priprava na Tour”

Kolesarstvo 12. Feb 202417:30 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: UAETeamEmirates / Fizza

Odločitev Tadeja Pogačarja, da v letošnji sezoni poskusi dirkati na rezultat tako na Giru kot na Touru, še naprej odpira debate in razprave. Da je poteza prvega kolesarja sveta pravilna, pravi aktualni prvak Vuelte Sepp Kuss.

Sepp Kuss je v minuli sezoni dirkal na vseh treh grandtourih. Medtem ko je bil na Giru in Touru pomočnik Primoža Rogliča in Jonasa Vingegaarda, se je na Vuelti nepričakovano znašel v slovensko-danskem dvoboju in po odlični individualni predstavi ter tudi moštvenih dogovorih osvojil rdečo majico. A slavje na dirki po Španiji zanj ne spreminja veliko.

“Čutim pritisk, ki pa si ga nalagam sam in ne ekipa. Seveda si želijo, da bi bil čim boljši, a ne pričakujejo nemogočega. Dokazal sem, da lahko visoko sežem na tritedenskih dirkah. To mi daje mirnost, obenem pa samozavest. Imam več priložnosti, a ne potrebujem spreminjati sovjega stila kolesarjenja, saj nisem nikjer absolutni kapetan,” je dejal Američan.

Pogačar Kuss
Foto: Profimedia

Kolesarski svet že od leta 1998 in Marca Pantanija čaka tekmovalca, ki bi v isti sezoni osvojil Giro in Tour. Zdaj bo svojo srečo poskusil Tadej Pogačar. “Super je, da poskuša. Vedno stvari počne drugače, na dirkah odkriva nove stvari. Zanj bo Giro tritedenski pripravljalni kamp in to je najboljši, ki ga je lahko deležen. Če bo skozi italijansko pentljo prišel v dobrem stanju, dobro pa bo tudi vreme, bo na startu Toura še boljši,” je prepričan Kuss.

29-letnik se ni mogel izogniti niti vprašanju glede zdaj že nekdanjega moštvenega kolega Primoža Rogliča. “Zdaj je v boljšem okolju in boljši vlogi v lovu na svoje cilje – predvsem Tour de France,” je o selitvi dobrega prijatelja iz Visme-Lease a Bike k Bori Hansgrohe še dodal Kuss.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!