Znan analitik: Počakaj malo, izpustil si Luko Dončića?!

Košarka 2. Apr 20248:59 0 komentarjev
Shannon Sharpe
FOTO: Profimedia

V ZDA postajajo debate okoli nagrade za najkoristnejšega igralca v ligi NBA vse bolj vroče. Tokrat se je zaiskrilo v studiu televizijske mreže ESPN, saj se analitika Stephen A. Smith in Shannon Sharpe nista strinjala glede vrstnega reda kandidatov.

Sharpe, sicer nekdaj zelo uspešen igralec ameriškega nogometa, je bil šokiran nad tem, da njegov televizijski sotrpin Luke Dončića ni imel na seznamu petih glavnih kandidatov za naslov MVP.

Debata v oddaji “First Take” se je vrtela predvsem okoli vprašanja, če bo Nikola Jokić še tretjič zapored vzel prestižno nagrado najkoristnejšega v ligi NBA. “Iskreno mi povej. Kdo misliš, da bo osvojil nagrado? Če bi se moral zdaj odločiti, kdo bo MVP lige?” je Stephena A. Smitha v oddaji izzval Sharpe.

Odgovor se je glasil takole: “Mislim, da jo bo dobil Jokić, a sam bi glasoval za Shaia (Gilgeous-Alexander op. a.). Jokića imam na drugem mestu, a moram ti priznati, za tretje mesto se bosta borila Anthony Edwards in Jalen Brunson.”

“Počakaj malo. Izpustil si Luko?!” je bil nad tem, da je Smith iz debate umaknil Dončića, frapiran Sharpe.

Dončić je v tej sezoni odigral že 65 tekem, kar mu avtomatsko omogoča uvrstitev v idealno peterko lige in kandidaturo za priznanje za najkoristnejšega igralca lige po rednem delu. Hkrati je po koncu naslednje sezone upravičen do t.i. “super-max” pogodbe v vrednosti 322 milijona evrov.

“Hej, samo zaradi uvrstitve. Trenutno se (na zahodu op. a.) bori za mesto petega nosilca,” je svoj pogled predstavil 56-letni Stephen A., ki je svojčas na univerzi Winston-Salem igral kot organizator igre.

Se z njim strinjate?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!