Ali bo ostal selektor svetovnih podprvakov, bo odločil sam

Katar 2022 22. Dec 202218:18 0 komentarjev
Foto: Profimedia

V Franciji bo v začetku prihodnjega leta znano, ali bo njihovo nogometno reprezentanco še vodil Didier Deschamps. Selektor ekipe, ki je na nedavno končnem svetovnem prvenstvu v Katarju osvojila drugi mesto, bo imel po besedah predsednika zveze Noela Le Graeta proste roke pri odločitvi o nadaljevanju sodelovanja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pogodba Didierja Deschampsa se je iztekla po SP v Katarju, sam pa je v pogovorih takoj po porazu Francije z Argentino dejal, da bo odločitev padla v začetku naslednjega leta, ko se bo srečal s predsednikom FFF Noelom Le Graetom.

Danes je predsednik zveze v pogovoru za časnik Ouest-France dejal, da upa, da bo Descahmps ostal selektor. Če pa se bo odločil drugače, bo to odločitev spoštoval.

“Didier je delo opravil dobro in mislim, da bo ostal. Na kratko sva že govorila po Katarju in se dotaknila tudi evropskega prvenstva 2024,” je dejal predsednik zveze.

Dodal je, da bo njuno srečanje, če bo Deschamps končal selektorsko kariero, precej kratko, sicer pa “bo pogovor malo daljši”.

V Franciji ugibajo, da je, če se Deschamps ne odloči za nadaljevanje sodelovanja, prvi kandidat za selektorja nekdanji zvezdnik in trener madridskega Reala Zinedine Zidane.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!