Apel razburjenega selektorja Brazilije: To se mora prenehati

Katar 2022 27. Nov 202219:28
Foto: guliverimage

V brazilski nogometni reprezentanci še niso preboleli poškodbe svojega prvega zvezdnika Neymarja, ki bo na svetovnem prvenstvu v Katarju manjkal tako na ponedeljkovi tekmi proti Švici kot tudi na petkovi proti Kamerunu.

Neymar se je poškodoval v 80. minuti tekme proti Srbiji, potem ko je oster prekršek nad njim napravil Nikola Milenković, včeraj pa tudi objavil fotografijo še vedno močno otečenega gležnja.

Zaradi ostrega starta nad zvezdnikom PSG je bil pred ponedeljkovo tekmo s Švico še vedno močno razburjen tudi selektor petkratni svetovnih prvakov Tite, prepričan, da bi morali sodniki bolje zaščiti zvezdnike. “Če želite uživati v nogometu, morate biti pozorni tudi na prekrške. Ekipe se osredotočajo na specifične igralce in to je posledica,” je razlog za poškodbo Neymarja komentiral Tite in v isti sapi dodal: “To se mora prenehati.”

Kot piše BBC, je bilo nad Neymarjem na mundialih v Braziliji, Rusiji in Katarju doslej napravljenih že 53 prekrškov, kar je skoraj enajstkrat več od povprečja. Prizanašali mu niso niti Srbi, ki so nad njim storili kar devet prekrškov. “Verjamem, da bosta tako Neymar kot Danilo še zaigrala na prvenstvu,” optimističen ostaja Tite, ki proti Švicarjem poleg 30-letnika ne bo mogel računati niti na Juventusovega branilca.

Komentari

Vaš komentar