Navijači Arsenala si lahko oddahnejo

Nogomet 28. Mar 202316:22
Bukayo Saka, Arsenal
Foto: Profimedia

Zvezdnik vodilne ekipe angleškega prvenstva Bukayo Saka je tik pred podaljšanjem pogodbe, poroča Fabrizio Romano. Ljubljenec navijačev Arsenala in vse pomembnejši član angleške reprezentance naj bi ustni dogovor sklenil že februarja, zdaj so na plano prišle tudi megalomanske številke.

Arsenal je imel v moštvu tri velike neznanke glede prihodnosti treh pomembnih članov udarne enajsterice trenerja Mikela Artete. Pogodbe so se počasi iztekale Gabrielu Martinelliju, Bukayu Saki in Williamu Salibi. Prihodnost Brazilca je uradno že razrešena in je na Arsenal pogodbeno vezan do leta 2027. Zdaj naj bi Londončani uredili še prihodnost prvega zvezdnika moštva, poroča Fabrizio Romano. Tudi mladi francoski osrednji branilec naj bi bil sicer vse bližje podaljšanju sodelovanja.

Čeprav naj bi za Sako veliko zanimanje kazali trije klubi, od tega dva iz Anglije, naj ne bi bilo nikakršnih možnosti za njegov odhod. 21-letni otrok Arsenala, čigar vrednost na Transfermarktu dosega vrtoglavih 110 milijonov evrov, naj bi že prejšnji mesec klubu dal ustno zagotovilo, da bo pogodbo, ki se mu sicer izteče s koncem sezone 2023/24, podaljšal.

Trenutno naj bi Saka na teden zaslužil 70 tisoč funtov oziroma približno 80 tisoč evrov. Po podaljšanju bo njegova plača poskočila za količnik 4, na 300 angleških tisočakov, oziroma 340.000 evrov. V številko so zajeti tudi vsi mogoči dodatki, ki bi si jih Bukayo lahko zagotovil na igrišču.

Saka je letos ena od gonilnih sil Arsenala, ki trenutno vodi na lestvici angleške premier lige. Na 28 nastopih je vpisal 12 golov in 10 asistenc, blesti pa tudi v dresu Anglije. Pred dnevi je s fantastičnim strelom poskrbel za vrhunec ob zmagi proti Ukrajini v kvalifikacijah za EP 2024.

Evrogol proti Ukrajini:

Rashford pričel pogajanja z Unitedom

Medtem The Athletic poroča, da naj bi se za podaljšanje pogodbe z Manchester Unitedom pričel pogovarjati Marcus Rashford, ki je to sezono prav tako zablestel v vsem sijaju. Pogodba z rdečimi vragi mu poteče čez dobro leto, najbolj ga snubi Paris Saint-Germain, ki naj bi mu že minulo poletje ponujal celo več kot 400 tisoč funtov tedenske plače. Pogajanja z Unitedom naj bi se poglobila v naslednjih mesecih, ključne pa bodo Rashfordove zahteve glede višine plače, še dodajajo na Otoku.