Atletico Madrid že našel zamenjavo za Jana Oblaka

Nogomet 24. Maj 202410:30 0 komentarjev
Jan Oblak
Jan Oblak. Foto: Aleš Fevžer

Sloviti novinar Fabrizio Romano je še razvnel govorice o tem, da utegne Jan Oblak poleti zapustiti Atletico. Javnosti je že razkril ime vratarja, ki ga bodo Madričani pripeljali, če Škofjeločan v resnici poleti zapusti špansko prestolnico.

Špekulacije o tem, da se bo Jan Oblak poleti poslovil od madridskega Atletica, so se celotno nogometno pomlad širile ‘kot gobe po dežju’.

Kot novo destinacijo škofjeloške hobotnice se je in se največ omenja Savdsko Arabijo, kjer naj bil slovenskega reprezentanta lovili nekateri največji klubi, na čelu z Al Nassrom, katerega barve brani sloviti Cristiano Ronaldo.

Španski mediji so sicer v tem tednu zagnali ‘protiudar’ in začeli v en glas poudarjati, da je Oblak na Atleticovem seznamu nedotakljivih nogometašev, ki to poletje pod nobenim pogojem ne bodo zapustili kluba. Drugačne informacije pa ima očitno največji nogometni ‘insajder’ na svetu Fabrizio Romano.

Italijanski novinar je poudaril, da je 31-letnik resda označen kot ključen igralec zasedbe Diega Simeoneja, a da mu klub ne bo stal na poti, če bo to poletje prejel mamljivo ponudbo drugega kluba. Še več, Romano razkriva tudi ime vratarja, ki so ga rdeče-beli označili kot morebitno zamenjavo ob odhodu Oblaka. To je vratar Valencie Giorgi Mamardashvili. 

Kdo je kandidat za naslednika Jana Oblaka?

Giorgi Mamardashvili je 23-letni reprezentant Gruzije, s katero bo to poletje nastopil na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Produkt akademije Dinama iz Tbilisija se je Valencii pridružil leta 2021, netopirji so zanj plačali približno milijon evrov.

Giorgi Mamardashvili
Giorgi Mamardashvili. Foto: Profimedia

Že v drugem delu svoje prve sezone v Valencii je Mamardashvili postal številka ena kluba z Mestalle, kmalu pa je navdušil do te mere, da ga je že lansko poletje resno lovil münchenski Bayern. To poletje se bo bitka za njegov podpis očitno še bolj razplamtela.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!