Navijači Salzburga (še vedno) verjamejo v Benjamina Šeška

FOTO: Uroš Kokol.

Benjamin Šeško je med navijači Salzburga zelo priljubljen, o čemer smo se prepričali ob torkovem obisku tekme lige prvakov med RB Salzburgom in Milanom. Njegova prepoznavnost je po pompu, ki ga je obkrožal ob poletnem povezovanju z največjimi evropskimi klubi, opazno poskočila. Dogovorjenega prestopa v Leipzig navijači super nadarjenemu slovenskemu napadalcu ne zamerijo, slabše forme prav tako ne.

“Moj najljubši igralec!” je po tekmi proti sedemkratnemu evropskemu prvaku Milanu, ki se je končala z remijem 1:1, zaklical mladi navijač Simon, ki smo ga ogovorili iz preprostega razloga. Na sebi je imel oblečen Salzburgov dres s številko 30, ki ga seveda nosi Benjamin Šeško.

“Iz Slovenije ste? Mi lahko date njegovo telefonsko številko?” nas je nasmejal mladenič, ki je s prijatelji stal pred izhodom iz VIP prostorov, pred katerimi so se zbrali lovci na avtograme in bil precej prešerne volje.

Ko smo mu razložili, da to tako ne gre, je razložil, zakaj ga navdušuje Šeško, za katerim sicer ni bil najboljši večer. Na igrišče je vstopil šele v 65. minuti in bil precej neopazen. Nase je opozoril le v 88. minuti, ko je spretno prišel do strela od daleč, po žogi je prefinjeno udaril z levo nogo, a ni šla v gol. Za malo je zgrešil cilj.

“Najboljši je. Super igralec. Hiter, močan, tehnično podkovan. Nekoč bo igral v enem od največjih klubov na svetu. Boste videli!” nas je, medtem ko je srkal požirke piva, prepričeval Simon. Šešku tega, da bo po koncu sezone Salzburg zamenjal za Leipzig, ne zameri.

FOTO: Uroš Kokol.

“Ne, kje pa! Povsem pravilno se je odločil, naredil bo korak naprej. Komaj čakam, da v Leipzigu v napadu zaigra skupaj s Timom Wernerjem. Neustavljiva bosta,” je še povedal mladi navijač Salzburga, ki je očitno pristaš vseh Red Bullovih nogometnih projektov in se vrnil nazaj v svojo družbo. S prijatelji so na nogometaše Salzburga pozno v noč. Šeška in strelca edinega gola za Salzburg Noaha Okaforja niso dočakali. Stadion sta zapustila čez stranski vhod.

Kmalu bo spet stroj za gole

“Šeško? Super nogometaš! V zadnjem času mu sicer ne gre, verjetno je to tudi posledica prestopnih govoric, ampak sem prepričan, da bo kmalu spet nazaj v formi. Da bo spet stroj za gole,” je slovenskega reprezentanta hvalil Leon, še en mladi navijač Salzburga, ki smo ga ustavili znotraj stadiona. Tudi on je nosil Šeškov dres. Takšnih smo v Red Bull Areni, v kateri se je po uradnih podatkih zbralo 29.520 gledalcev, videli še kar nekaj.

“Imam občutek, da bo najboljši takrat, ko bo najpomembneje. V četrtfinalu lige prvakov!” je navdušeno nadaljeval navijač Salzburga, ki je v ligi prvakov zadnjem času zelo konkurenčen. Sploh doma. Na svojem stadionu je v zadnjih petih tekmah lige prvakov premagal Lille, Sevillo in Wolfsburg, remiziral pa proti Bayernu Münchnu in Milanu. Izgubil ni.

FOTO: Uroš Kokol.

Ne ve, ali je sprejel najpametnejšo odločitev

“Škoda, da bo kmalu odšel. Ne vem, če je bila odločitev o selitvi v Leipzig čez leto dni najpametnejša. V Salzburgu imamo še nekaj zelo dobrih napadalcev. Če ne bo igral dobro, bi se kmalu lahko znašel v nemilosti trenerja. V interesu kluba je namreč, da uveljavlja nove igralce, ki jih potem lahko bogato proda. Njega je Salzburg že prodal …” je bil glede pravilnosti Šeškove poletne odločitve nekoliko manj manj prepričan starejši Julian.

Šeškovega dresa ni imel na sebi, ima pa o njemu vseeno zelo dobro mnenje. “Je poseben tip napadalca, kot ga redko vidiš. Zdi se, da ima vse, kar potrebuje, da bo nekoč med najboljšimi na svetu. To mu zelo privoščim. Zdi se mi zelo okej fant,” ga je pohvalil.

Podobno je povedala tudi Julia, ki smo jo zmotili, medtem ko je nasmejana zapuščala stadion. “Zelo je simpatičen in zelo dober napadalec. Zame je najboljši pri Salzburgu. Ko je v formi in igra, smo precej boljši. Upam, da se bo vrnil v začetno enajsterico in začel zadevati. Prepričana sem, da bo,” si je pred tekmo zaželela simpatična študentka, očitno očarana nad Šeškom. Tudi ona je nosila njegov dres.

FOTO: Uroš Kokol.

V nekaj mesecih se je marsikaj spremenilo

Ko je Šeško lani z 18 leti debitiral v ligi prvakov in smo prišli na obisk, takšnih prizorov pred stadionom ni bilo. Naleteli smo tudi nekaj navijačev Salzburga, ki ga sploh niso poznali.

Danes, po vročih poletnih govoricah o selitvi v Manchester United, PSG, Chelsea, Real Madrid in še nekatere največje evropske klube, ki so se končale s 24 milijonov evrov vrednim prestopom v Leipzig z enoletnim zamikom, je povsem drugače.

Navijači so celo prepričani, da bi moral biti Šeško eden od zaščitnih znakov Salzburga 2022/23. Le vrniti se mora na pot, ki jo je začrtal povsem na začetku sezone, ko je blestel in z odlično predstavo pri odmevni zmagi na prijateljski tekmi proti Liverpoolu očaral nogometni svet. Na nov, četrti gol sezone, zdaj čaka pet tekem, tri od zadnjih štirih pa je začel na klopi.

Fotogalerija (foto Uroš Kokol):

Benjamin Šeško ne bi imel nič proti, če doseže zadetek proti ekipi, ki ga je poleti želela v svojih vrstah. FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.
FOTO: Uroš Kokol.