Bi Olimpija morala dobiti enajstmetrovko? Je bil Maribor oškodovan?

Nogomet 26. Sep 202310:51 1 komentar

Tudi ta teden je nekdanji sodnik Damir Skomina v oddaji Pod prečko pokomentiral vse kontroverzne sodniške odločitve na tekmah devetega kroga Prve lige Telemach. Kaj je ugotovil?

Pregled sodniških odločitev v devetem krogu je Damir Skomina začel na tekmi med Domžalami in Aluminijem. Rumeni so zahteval enajstmetrovko, ki pa je niso dobili. Za nameček je napadalec Domžal, ki je padel v kazenskem prostoru prejel še rumeni karton. “Igralec je iskal kontakt. Napadalec je brcnil obrambnega igralca, zato ne more biti govora o kazenskem udarcu. To je nešportno obnašanje napadalca Domžal,” je situacijo pokomentiral Damir Skomina.

Veliko bolj vprašljiva je bila morebitna enajstmetrovka na tekmi Bravo – Olimpija. “Po prvem posnetku deluje, da gre za kazenski udarec. Pomembno je, ali vratar igra z žogo ali ne. Sprva mi je delovalo, da kontakta z žogo ni,” je dejal nekdanji vrhunski slovenski sodnik. “Iz drugega zornega kota pa se zdi, da se vratar dotakne žoge.”

Pogovoru se je pridružil vratar Olimpije Matevž Vidovšek: “Raje bi videl, da je enajstmetrovka. Ko gre za tvoj klub, na takšne stvari gledaš drugače. A s posnetkov vidimo, da žoga dobi drugačno gibanje. Če bi bil na mestu vratarja Brava, bi znorel, če bi sodnik v takšnem primeru zapiskal na enajstmetrovko,” je dejal Vidovšek.

Matevž Vidovšek
Foto: Aleš Fevžer

Je zadetek Kopra regularen?

Največ govora pa je bilo o situaciji ob zadetku Kopra na tekmi proti Mariboru. Na tleh sta v isti akciji obležala kar dva Mariborčana, Koprčani pa so iz protinapada zadeli za vodstvo z 1:0, zadetek se je na koncu izkazal za odločilni.

“Lahko bi govorili o prekršku nad Mitrovićem. Osuji sune Mitrovića v prsi. Lahko bi bil dosojen prekršek. A moramo se zavedati, da ima nato posest žoge Maribor in igra s svojim igralcem na tleh.” je povedal Skomina.

“Zadeva nikakor ni bila čista in jasna. Druga situacija na robu koprskega kazenskega prostora je drugačna. Zame to ni prekršek, zaradi katerega bi Kopru odvzeli zadetek,” je še dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje