Lewandovski opozarja: Bayernova ekipa je vse starejša

Bundesliga 8. Nov 201713:12 > 13:27
Sebastian Widmann/Getty Images

Napadalec Bayerna Poljak Robert Lewandovski je opozoril upravo kluba, da ekipa postaja vse starejša in, da potrebujejo osvežitve v ekipi.

Bavarci imajo v Bundesligi po 11. odigranih tekmah 26. točk in so na prvem mestu nemške Bundeslige. Dokler se klub iz Munchna ni razšel s Carlom Ancelottijem ni bilo vse tako kot sedaj, ko na trenerskem stolčku znova sedi Jupp Heynckes.

Vendar v ekipi, ki je v zadnjih letih v Nemčiji dominantna se pojavlja kar nekaj težav. To je na glas povedal tudi prvi zvezdnik Robert Lewandovski, ki je omenil težave s staranjem igralcev, saj je kar šesterica že starejša od 30. let.

“Ni potrebno, da se zavarujemo. Vsak klub potrebuje novega igralca vrhunske kvalitete na dve ali tri leta. Potrebna je osvežitev in nova kvaliteta, nova kri. Sedaj imamo dobro ekipo, ampak je vse starejša,” je dejal Lewa.

Manuel Neuer, Franck Ribery, Arjen Robben in Arturo Vidal imajo 30 let ali več, daleš nista niti Thomas Muller in Jerome Boateng. Poljak kot dober primer za zamenjavo starejših omenja Joshuo Kimmicha.

“Do zdaj nam je dobro uspevalo nadomestiti starejše. Imamo mladega Kimmicha, ki je odličen na novem položaju. Pokazal je, da mladi igralec lahko zamenja sijajnega Phillipa Lahma,” je še zaključil Poljak.