Čeferin obiskal tabor Slovenije: Srbija, ne bo vam lahko

Euro2024 17. Jun 202412:40 3 komentarji

Tabor slovenske reprezentance je dan po remiju z Dansko (1:1) obiskal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Prvi mož evropskega nogometa je navdušen ob prizorih slovenskih navijačev v Nemčiji, poskrbel pa je tudi za odmevno napoved tekme med Slovenijo in Srbijo.

Osvojena točka proti Danski (1:1) je rezultat, ki je še dodatno dvignil nogometno evforijo na sončni strani Alp. Ne samo rezultat, predvsem predstava Slovenije je bila vredna nastopa na evropskem prvenstvu, za dodatno mero lepih prizorov iz Nemčije pa je poskrbela tudi navijaška ‘veselica’ v Stuttgartu.

Slovenska reprezentanca se je medtem že vrnila v Wuppertal, kjer začenja priprave na četrtkov dvoboj s Srbijo. Varovanci Matjaža Keka pa so imeli danes v Nemčiji tudi prav poseben obisk. Jana Oblaka in druščino je namreč obiskal predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki se je v sproščenem pogovoru z mediji dotaknil tudi včerajšnjih navijaških prizorov Slovencev, ki so v Stuttgartu poskrbeli za sijajno kuliso prve tekme naše izbrane vrste na Euru 2024.

“Seveda, vsi smo čustveni, to povem tudi javno. Lagal bi, če ne bi potrdil, da navijam za Slovenijo. Navijači so bili fantastični, pričakujem jih v Münchnu še več, ker je še bliže in verjetno bi vsi radi videli tak ‘ex’ jugoslovanski dvoboj,” poudarja Aleksander Čeferin.

Prvi mož Uefe pred treningom Slovenije

Čeferin Čeferin
Foto: Uroš Skaza
Čeferin Čeferin
Foto: Uroš Skaza
Čeferin Čeferin
Foto: Uroš Skaza
Čeferin Čeferin
Foto: Uroš Skaza

Kdo bo manj naiven, Slovenija ali Srbija?

Tekma v Münchnu, kjer se bo Slovenija v četrtek pomerila s Srbijo, bo, brez pretiravanja, ena najpomembnejših reprezentančnih tekem v zgodovini slovenskega nogometa. Zmaga bi Kekove fante odpeljala v izločilne boje, množice slovenskih navijačev pa bodo ob romanju v bavarsko prestolnico v družbi številnih srbskih ljubiteljev nogometa zagotovo pripravile doživetje, kakršnega naša dežela v povezavi s športom bržkone ne pomni.

“Včeraj sem gledal tekmo Srbije in Anglije. Srbi so izjemno dobra ekipa. Če mislimo, da bomo Srbijo z lahkoto premagali in računamo na tri točke, potem smo malo naivni. Absolutno pa so oni naivni, če mislijo, da jim bo lahko proti Sloveniji. Pričakujem velik, velik spektakel,” poudarja prvi mož Uefe.

Tekmo med Slovenijo in Srbijo si boste lahko v živo ogledali na Sportklubu. V vaši družbi bosta Goran in Dejan Obrez.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje