Dvojčka, kot ju v Sloveniji še nismo imeli

Nogomet 15. Mar 20245:00 0 komentarjev
Alen Korošec in Kaja Korošec sta dvojčka. Oba živita od nogometa. MONTAŽA: Uroš Skaza.

Alen Korošec je mladi osrednji vezist, po nekaterih ocenah trenutno celo najboljši v ligi, ki igra pomembno vlogo pri sijajnem začetku leta Rogaške. Zanimivo, zelo uspešna nogometašica je tudi njegova sestra dvojčica Kaja Korošec.

“Odlično delo športnega direktorja Nina Ivačiča in dobre priprave,” razloge za preporod Rogaške, ki je v letošnje leto krenila čvrsto na dnu lestvice, trenutno pa je celo najuspešnejša ekipa leta v ligi, navaja Alen Korošec.

“Vzdušje v ekipi je fenomenalno. Česa takega še nisem doživel. V primerjavi s prvim delom je drastično drugače. Na to seveda vplivajo predvsem rezultati, a tudi igralci, ki so v klub prišli pozimi in prinesli drugo energijo,” dodaja mladi vezist, ki ima pomembno vlogo pri preporodu Rogaške.

Ta je v prvih sedmih tekmah v letu 2024 zbrala 14 točk. Tri več kot prej v 19 krogih.

Za Rogaško je v tej sezoni odigral 27 tekem (2 gola, 3 asistence). FOTO: Aleš Fevžer.

Trenutno najboljši osrednji vezist v ligi

22-letnik, ki v Rogaški Slatini igra kot defenzivni ali osrednji, v zadnjem času pa nekajkrat tudi ofenzivni vezist, je še pred dvema letoma igral v tretji ligi za Nafto, potem pa prestopil v Tabor in zaigral v prvi ligi.

Po izpadu Sežančanov med drugoligaše in 44 nastopih v dveh letih je imel poleti na mizi več opcij, najbolj zagreti so bili pri Aluminiju, a je na koncu izbral Rogaško. Ni mu žal.

“Čeprav je bilo v prvi polovici sezone morda videti drugače, sem vedel, kaj zmore ta ekipa. Verjel sem, da si zaslužimo več. Tudi s svojimi igrami sem zadovoljen. Zdaj so se začele stvari sestavljati. Tudi z goli in asistencami. Lahko pa pokažem še več. Predvsem z realizacijo nisem zadovoljen,” je povedal osrednji vezist, za katerega napredna nogometna statistična aplikacija Wyscout pravi, da je na svojem igralnem položaju trenutno celo najboljši v ligi.

Nogometaši Rogaške so hit leta 2024. FOTO: Aleš Fevžer.

Prepričan, da bo Rogaška ostala v prvi ligi

V zadnjih tekmah je napredek viden tudi v grobi nogometni statistiki. Zadel je pri zmagi nad Domžalami, dosegel je edini gol pri zmagi nad Radomljami z 1:0 pretekli konec tedna in se izkazal z asistenco za edini gol pri sredini zmagi nad Aluminijem.

Obe zadnji zmagi sta bili zelo pomembno v lovu na obstanek, v katerem Rogaško čaka še precej dela. Kljub odličnemu začetku leta ima na osmem mestu enako število točk kot Kidričani in le točko več od zadnjeuvrščenih Radomljanov.

“Prepričan sem, da bomo obstali. Fantje dihamo kot eno, imamo odličnega trenerja Oskarja Drobnega, tudi klub je urejen tako, kot mora biti. Na najvišji ravni. S financami in organizacijo od začetka sezone ni nobenih težav,” je prepričan Korošec, ki se za nogometno žogo podi, odkar pomni.

Kaja Korošec v dresu Slovenije, za katero je odigrala že kar 44 tekem. FOTO: Profimedia.

On v prvi slovenski ligi, sestra dvojčica v ligi prvakinj

V domači Slovenski Bistrici se je z nogometom začel ukvarjati, ko je bil star pet let. Igral ga je že njegov oče, nogomet igrata mlajši in starejši brat, z nogometno žogo pa so okužili tudi njegovo sestro dvojčico.

Medtem ko preostala brata igrata na amaterski ravni, za Kajo Korošec velja povsem drugače. Je ena najboljših slovenskih nogometašic ta hip. Reprezentantka, ki je z ekipo Paris FC v tej sezoni igrala v elitni ligi prvakinj!

“Z nogometom se je začela ukvarjati zaradi mene. Sprva ji, ker je bila punca, sploh niso pustili, da bi trenirala, a je potem vmes posegla moja mama in uredila, da je lahko hodila na treninge tudi ona. Zelo sva povezana, kar je za dvojčke normalno, in spodbujava eden drugega,” je povedal o svoji sestri, ki je s Parisom trenutno na tretjem mestu francoskega prvenstva, od lige prvakinj pa se je poslovila po skupinskem delu. Kaja je zbrala 26 nastopov in dosegla dva gola.

“Kadar sva skupaj, se pogovarjava le o nogometu. Spremljava drug drugega, veseliva se najinih uspehov. Ona je bolj centralna vezistka. Mislim, da je že zdaj najboljša igralka v Sloveniji, verjamem pa, da bo v prihodnosti postala še boljša. Zelo ji privoščim in upam, da bom nekoč tudi jaz tako uspešen, kot je ona,” z zanosom govori o svoji sestri, od katere je starejši pičlo minuto.

V ligi prvakinj je zaigrala na vseh šestih tekmah. FOTO: Profimedia.

Dekleta bi si zaslužila več denarja

“Z nastopanjem v ligi prvakinj, v kateri je igrala proti Chelseaju in Real Madridu, so se ji uresničile sanje. Upam, da kmalu osvoji tudi kakšno lovoriko. Trenutno z nogometom zasluži več kot jaz, kar ji zelo privoščim, a na žalost v ženskem nogometu ni prav veliko denarja. Upam, da se to spremeni. Dekleta si zaslužijo,” še pove o Kaji, ki se je na tuje odpravila lani poleti, potem ko je v Sloveniji s Pomurjem osvojila dvojno krono.

Se ji bo kmalu v tujini pridružil tudi sam? “Seveda je tudi moja želja, da bi nekoč igral v tujini, ampak počasi. Trenutno sem osredotočen le na Rogaško in to, da do konca sezone igramo čim bolje,” je za konec povedal Alen, ki s Kajo piše prav posebno zgodbo.

Ne pomnimo namreč, da bi v Sloveniji nogomet na najvišji ravni igrala dvojčka …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!