Ekspresno slovo prve ženske na čelu angleške profesionalne nogometne ekipe

Nogomet 18. Jul 202315:10 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Trenerka Hanna Dingley se je v začetku meseca vpisala v zgodovino, ko je postala prva ženska v Angliji na čelu moške profesionalne nogometne ekipe. A njen staž pri četrtoligašu Forest Green Rovers se je končal precej klavrno, saj je na klopi zdržala le dva tedna.

Dingley, ki bo v sredo dopolnila 40 let, je bila kot začasna trenerka Forest Green Rovers imenovana po odhodu njenega predhodnika Duncana Fergusona. Čeprav se Valižanka lahko pohvali s pridobljeno Uefa pro licenco, pred prihodom na klop četrtoligaša pa je veljala tudi za edino žensko v Angliji na čelu klubske akademije, pa omenjene reference očitno niso prepričale njenih delodajalcev, ki so po le dveh tednih zamenjavo našli v trenerju druge ekipe Southamptona Davidu Horsemanu.

“Hvaležni smo, da je Hannah držala klubsko trdnjavo, ko smo šli skozi celoten zaposlitveni proces. Čeprav ji tokrat ni uspelo dobiti službe, pa je je bila to zanjo zagotovo neprecenljiva izkušnja in velik korak naprej v njeni karieri,” je odločitev kluba obrazložil predsednik Dale Vince in dodal, da je od 100 prošenj, ki so jih prejeli na naslov, močno izstopala ravno Horsemanova.

“Prezadovoljni smo, da se nam je David pridružil kot glavni trener, saj s seboj prinaša bogate izkušnje in sodoben pristop do nogometa, ki se ujema z našim,” je še pripomnil prvi mož Forest Green Rovers.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!