Epilog afere poljub: Luis Rubiales vendarle odstopil

Nogomet 10. Sep 202322:27 0 komentarjev
Rubiales Hermoso
Foto: Profimedia

Luis Rubiales je odstopil s položaja predsednika španske nogometne zveze. Zaradi vsesplošnih kritik zaradi svojega dejanja, ko je po finalu ženskega svetovnega prvenstva na usta poljubil špansko reprezentantko Jennifer Hermoso, je podal odstopno izjavo.

“Ne morem nadaljevati svojega dela,” je Luis Rubiales napoved, da bo odstopil z mesta predsednika španske nogometne zveze (RFEF), sporočil v televizijski oddaji s Piersom Morganom. Pozneje je 46-letnik v javnost poslal sporočilo, da je njegovemu namestniku na zvezi Pedru Rochi že poslal odstopno izjavo.

“Družina in prijatelji mi pravijo: Luis, osredotočiti se moraš na svoje dostojanstvo in nadaljevati svoje življenje. V nasprotnem primeru boš škodoval ljudem, ki jih imaš rad, in športu, ki ga ljubiš,” je še dejal Španec.

Danes je poslal tudi pismo Evropski nogometni zvezi, v katerem pojasnjuje svojo odpoved. “Po hitrem suspenzu, ki ga je izvedla Fifa, in preostalih postopkih, ki tečejo proti meni, je očitno, da se ne bom mogel vrniti na svoj položaj,” je zapisal.

“Vztrajanje pri čakanju ne bo prispevalo ničesar pozitivnega, niti za zvezo niti za španski nogomet. Tudi zato, ker so ljudje z močjo, ki bodo preprečili mojo vrnitev,” še meni.

Rubiales je afero zakuhal ob proslavi svetovnega naslova španske ženske reprezentance, ko je na odru na usta poljubil Jennifer Hermoso, čeprav naj ta v to ne bi privolila. Poteza Rubialesa je v svetovni javnosti sprožila ogromno ogorčenja, zdaj že nekdanjega predsednika pa je k odstopu pozvalo ogromno posameznikov, med njimi tudi največje zvezde španskega nogometa.

Sam je dolgo trdil, da je šlo za vzajemno dejanje in se oklepal svoje funkcije. Sledil je bojkot reprezentance s strani domačih igralk ter obsodbe španske in mednarodne športne javnosti. Suspendirala ga je tudi Mednarodna nogometna zveza Fifa.

Afera pa s tem nikakor ni končana. Fifa je uvedla preiskavo, dogodek pa preiskuje tudi špansko tožilstvo, kjer ga je nogometašica prijavila.

Rubiales je odstopil tudi s položaja podpredsednika izvršnega odbora Uefe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!