Albancem v Kišinjovu dovolj točka, Italijani v Rimu do petice (VIDEO)

Nogomet 17. Nov 202322:55 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Ob danski reprezentanci, ki je premagala Slovenijo, so si danes nastop na evropskem prvenstvu leta 2024 v Nemčiji priborili še nogometaši Albanije. Svoj drugi nastop na tem tekmovanju so si zagotovili s točko na gostovanju v Moldaviji, dolgo časa so bili blizu zmage, ki jim jo je preprečil gol domačih v 87. minuti.

S tem golom je Moldavija v skupini E tudi zadržala možnosti za uvrstitev v Nemčijo, na roko jim je šel tudi rezultat 1:1 na tekmi med Poljsko in Češko.

Remi na tem obračunu je pomenil konec upov Poljakov, Čehi pa so zdaj najbližje, da si kot druga ekipa zagotovijo pot na prvenstvo. Na domači tekmi proti Moldaviji bodo potrebovali le točko. Albanija ima krog pred koncem 14 točk, Češka 12, Poljska, ki je kvalifikacije že končala, jih ima le 11, Moldavija pa je z desetimi tudi zapravila svoje možnosti za preboj na EURO.

Italija, ki se z Ukrajino bori za drugo mesto v tej skupini – o njem bo odločala ponedeljkova medsebojna tekma, je Severno Makedonijo premagala s 5:2. Po prvem polčasu ni kazalo, da bi tekma lahko bila negotova, saj so domači z golom Mattea Darmiana in dvema Federica Chiese vodili s 3:0, poleg tega pa je Jorginho zapravil še strel z bele pike.

Skupina C

Italija – Severna Makedonija 5:2 (3:0)

Toda Makedonci so se v nadaljevanju približali, oba gola je dosegel Jani Atanasov, upanje za izenačenje pa jim je razblinil gol Giacoma Raspadorija. Končni izid je v sodnikovem dodatku postavil Stephan El Shaarawy.

Anglija – Malta 2:0 (1:0)

Anglija si je vizum za Nemčijo zagotovila že prej, temu gre najbrž pripisati, da niso bolj napolnili mreže Malte. Doma so zmagali z 2:0, Maltežani so dosegli avtogol na začetku tekme, nato je v 75. minuti mrežo zatresel šeHarry Kane.

Skupina E

Moldavija – Albanija 1:1 (0:1)

Poljska – Češka 1:1 (1:0)

Skupina H

Kazahstan – San Marino 3:1 (1:0)

Finska – Severna Irska 4:0 (1:0)

Danska – Slovenija 2:1 (1:1)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!