Mbappe izbral masko, s katero pa ne sme nastopiti (FOTO&VIDEO)

Euro2024 21. Jun 202412:08 0 komentarjev

Pred današnjim derbijem Francije in Nizozemske (ob 21. uri, prenos na SK1) v okviru skupine D v zraku ostaja vprašanje, ali bo kapetan galskih petelinov Kylian Mbappe nared za igro.

Današnji spored na Euru prinaša vrhunec povsem ob koncu, ko si bosta ob 21. uri v Leipzigu nasproti stali reprezentanci Nizozemske in Francije. Prenašali jo bomo tudi na Sportklubu 1, kjer si boste lahko v živo ogledali, ali bo glavni zvezdnik galskih petelinov Kylian Mbappe pripravljen za igro.

Spomnimo, novopečeni član madridskega Reala si je ob zaključku uvodne tekme proti Franciji ob poskusu strela z glavo zlomil nos. Slikanje v bolnišnici je potrdilo diagnozo reprezentančnega zdravnika, kmalu pa so se pojavila namigovanja, da bo Mbappe prisiljen izpustiti vsaj obe tekmi Francije v skupinskem delu evropskega prvenstva.

Toda sledil je zasuk, Parižan se je v minulih dneh že vrnil na treninge francoske reprezentance, kamere in fotoaparati pa so ga ujele z obrazno zaščitno masko v barvah francoske zastave (modra-bela-rdeča). Toda po 42. členu Uefinega pravilnika z njo ne bo smel nastopiti na današnjem obračunu s tulipani, tudi če bo zato pripravljen. Pravila namreč velevajo, da mora biti maska igralca na igrišču enobarvna. Nogometaši, ki so se v preteklosti soočili s podobnimi poškodbami, so se največkrat odločili za črno različico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!