Slovenski sodnik z novim pravilom izločil Španca (VIDEO)

Euro2024 21. Jun 202410:20 2 komentarja

Španski reprezentant Rodrigo bo zaradi dveh rumenih kartonov na prvih dveh tekmah Eura 2024 izpustil ponedeljkov obračun z Albanijo. Kazen na tekmi z Italijo je dobil zaradi novega pravila Uefe.

Da nogometaš zaradi dveh rumenih kartonov izpusti naslednji obračun na evropskem prvenstvu, seveda ni nikakršna novost. Drugačen pa je način, po katerem se je to zgodilo Rodrigu. Uefa je namreč na letošnjem Euru uvedla novo pravilo, s katerim želi zaščititi sodnike: z glavnim delivcem pravice ob morebitnih prekrških tako lahko razpravlja samo kapetan reprezentance, če je to vratar, pa ekipa sama izbere igralca v tej vlogi.

Rodrigo se je v sodnikovem dodatku prvega polčasa med Španijo in Italijo hudoval po prekršku Federica Chiese nad Marcom Cucurello, slovenski sodnik Slavko Vinčić pa se je odločil, da članu Manchester Cityja pokaže rumeni karton. “Dovoljenje” za debatiranje s sodnikom ima pri Špancih zgolj kapetan Alvaro Morata, pa čeprav v praksi seveda ni nemogoče povsem izključiti prigovarjanja drugih igralcev, sploh ker so nogometaši tega navajeni. Rodri bo zaradi dveh kartonov – prvega je prejel že na uvodnem obračunu furie roje proti Hrvatom – izpustil ponedeljkov obračun Špancev z Albanci.

Ker je v slovenski reprezentanci kapetan Jan Oblak obenem tudi vratar, ima vlogo pogovarjanja s sodnikom branilec Jaka Bijol.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje