Portugalci zaskrbljeni zaradi Cristiana Ronalda

Euro2024 24. Jun 20248:57 0 komentarjev
Cristiano Ronaldo
Foto: Profimedia

Portugalci so si z zmagama proti Češki in Turčiji že po dveh krogih evropskega prvenstva zagotovili napredovanje v izločilne boje. Kljub temu pa so v taboru evropskih prvakov iz leta 2016 zaskrbljeni.

Portugalska so po dveh odigranih krogih na vrhu skupine F, tam pa bodo tudi končali skupinski del tekmovanja. Nekdanji evropski prvaki so najprej z 2:1 ugnali Češko, nato pa so bili s 3:0 uspešnejši še od Turčije. Več skrbi kot predstave na zelenici pa selektorju Robertu Martinezu povzročajo navijači, ki so sploh na tekmi proti Turkom v Dortmundu s preveliko lahkoto prišli na igrišče v želji po zgodovinskem fotografskem spominku s Cristianom Ronaldom.

Martinez je bil pred nadaljevanjem zelo kritičen do nemških organizatorjev, ki so se sicer na številnih področjih znova izkazali za vrhunske gostitelje, tudi glede varnosti pa vsaj zaenkrat ni bilo večjih težav. Toda za Portugalce je takšno ‘obiskovanje’ navijačev med tekmo vendarle korak predaleč.

“Vsi imamo radi navijače, ki obožujejo velike zvezde in ikone. Toda takšni trenutki bi bili lahko zelo težavni, če bi bili njihovi nameni slabi. Igralci so enostavno preveč izpostavljeni takšnim situacijam, morali bi biti bolj previdni. Kaj takšnega se ne bi smelo dogajati na igrišču. Na stadionu je veliko varnostnikov, veliko ljudi skrbi za zaščito, zato je to nedopustno. Tudi navijačem pa bi morali dati bolj jasno sporočilo, da to ni prava pot: enostavno iz tega ne dobijo nič, tudi za prihodnost pa to pomeni še strožje ukrepe,” je bil jasen selektor Martinez.

Čeprav Uefa poudarja, da takšni prekrški takoj pomenijo odstranitev iz stadiona, prepoved obiska vseh tekem na prvenstvu in tudi kazensko ovadbo za neupoštevanje pravil in omejitev, pa se navijači zanje vseeno odločajo. Portugalski kapetan Bernardo Silva jih sicer bolj kot nevarne vidi predvsem kot nadležne. “Kar zoprno je, da moramo ves čas ustavljati igro, ko navijač pride na igrišče. A to je cena, ki se je zavedamo, ker imamo v ekipi tako svetovno prepoznanega igralca, kot je Ronaldo,” je dodal nogometaš Manchester Cityja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!