Slovenija presenetila Srbe, a ti ne umirajo tako lahko

Euro2024 21. Jun 20248:33 2 komentarja
Srbija
Foto: Profimedia

Slovenska nogometna reprezentanca je bila včeraj v Münchnu na pragu tega, da spiše zgodovino. A je slovenske sanje z zadnjim udarcem po tekmi razblinil napadalec Milana Luka Jović. Krvnik Slovenije pa je po tekmi z izbranimi besedami govoril o naši izbrani vrsti.

Na koncu so lahko zelo zadovoljni. Srbi, namreč. Včerajšnji nasprotnik Slovenije je bil dolgo časa na pragu poraza, ki bi ga bolj ali manj izločil iz turnirja, a je Srbiji z zadnjim udarcem tekme točko pristreljal Luka Jović.

“Nismo zmagali, a na koncu smo vzeli to točko, ki so si jo zaslužili in ki nam bo veliko pomenila v nadaljevanju turnirja. Odigrali smo dve dobri tekmi, danes v zahtevnih vremenskih razmerah. Slovenija je zelo kvaliteten nasprotnik, ki igra v visokem ritmu in se zna ‘stepsti’ na igrišču. Mnogi jo podcenjujejo, sam pa sem zelo pozitivno presenečen nad načinom igre. Lahko bi zmagali mi, lahko oni, na koncu je rezultat realen, ocenjuje napadalec Milana.

In dodaja še nekaj pohval na račun Slovenije.

“Slovenija je zelo kompaktna in disciplinirana ekipa, zelo je napredovala v primerjavi s tekmami, ki so jih odigrali v ligi narodov,” še poudarja krvnik slovenske reprezentance.

Stojković: Srbi ne umrejo tako lahko

Točka je bržkone (za zdaj) rešila trenersko službo srbskega selektorja Dragana Stojkovića. Sploh glede na to, kako izgubljeno je njegova reprezentanca delovala v prvem polčasu, morajo biti Srbi na koncu zadovoljni z izkupičkom.

“Srbi ne umrejo tako lahko. Ne predajamo se, niti se ne bomo predajali. Rezultat je nagrada za to, da smo verjeli, za marsikoga je bilo tekme konec, za nas ne. Vsaka točka je pomembna, vsak rezultat. Čestitke fantom, ustvarili smo si veliko priložnosti, a žal do zaključka tekme niti ena žoga ni šla v nasprotnikov gol,” je tekmo ocenil srbski selektor.

Piksi Stojković
Foto: Profimedia

Srbski selektor se je posebej posvetil tudi zaključku tekme, v katerem se je dolgo časa zdelo, da bo daljšo potegnila naša reprezentanca, nato pa so Srbi vendarle zadeli.

“Ko dobite gol, je najbolj pomembno, da ostanete mirni. Ostal sem zbran in povlekel poteze, da izboljšam ekipo. Pokazali smo izjemen karakter. Bili smo odgovorni in zbrani ter čakali na svojo priložnost. Nimam pojma, kako je mogoče, da Mitrovićevi streli niso šli v gol, a to je nogomet. Živi smo, to je najbolj pomembno, na koncu je prišla nagrada,” še dodaja Stojković.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje