Grozljivo: Navijači varšavske Legie zažgali policista (VIDEO)

Evropa 1. Dec 20239:34 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Nov dan in nove težave za navijači na evropskih tekmah. Tokrat je prišlo do velikih izgredov pred tekmo v Birminghamom med Aston Villo in poljsko Legio, ki je znana po tem, da nima ravno miroljubnih navijačev.

Do hujših izgredov je prišlo tik pred tekmo, ko so se Poljaki napotili na stadionu. Navijači Legie so svojo jezo po varnostnem ukrepu organizatorja in Uefe, da Poljakom zaradi velikega tveganja 1700 vstopnic zmanjšajo na 1000, znesli nad policiste.

V hudih spopadih z varnostnimi organi so jo skupili štirje policisti, enega so zaradi hudih opeklin z bližnjim srečanjem z baklo odpeljali v bolnišnico. V vojnem stanju na ulicah Birminghama sta jo skupila tudi dva konja in psa.

Trenutek, ko je zagorel policist:

Huligani Legie so v policiste metali vse, kar je jim je prišlo pod roke. Palice, kamenje in flaše, vse skupaj pa je prišlo tako daleč, da se je na koncu policija odločila, da na stadion ne spusti nobenega od poljskih navijačev. Ob stopnjevanju hudega nasilja jim ni preostalo drugega, so svojo odločitev pojasnili pri policiji.

 Britanska policija je sporočila, da je bilo po izgredih aretiranih 39 navijačev poljske Legie.

Poljski navijači so želeli obračunati z domačimi pristaši:

Dvoboj se je brez prisotnosti gostujočih navijačev končal v prid domače ekipe. Aston Villa je zmagala z 2:1 in si zagotovila izločilne boje v konferenčni ligi. Poljaki bodo morali mesto v osmini finala potrditi na zadnji tekmi skupinskega dela. Legia je v dobrem položaju, potrebuje le še točko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!