Mladenič, ki mu nihče ne verjame, da ima komaj 17 let

Liga prvakov 1. Dec 20237:50 0 komentarjev
Nejc Najdič
Nejc Najdič Foto: Aleš Fevžer

Mladi slovenski organizator igre Nejc Najdič na najvišjem možnem nivoju klubske odbojke dokazuje, da kljub nekaterim pomislekom odbojkarskih poznavalcev s selitvijo v vrste slovenskih prvakov ni naredil napake. Komaj 17-letni Mariborčan dokazuje, da je resnično iz pravega testa in da bomo zanj, če bo tako nadaljeval, vse pogosteje slišali tudi v prihodnosti.

ACH Volley je v Tivoliju gostil poljsko ekipo Asseco Resovio. Za mnoge v domačem moštvu je bil to prvi nastop v ligi prvakov pred domačimi gledalci. Tudi za podajalca Nejca Najdiča.

“Res je vrhunski občutek, ko se dvorana napolni. Ob vsaki naši so bili navijači navdušeni, tudi ko nam ni šlo, so nam stali ob strani in nas spodbujali. Želeli bi si, da bi bilo tako na vsaki našo tekmi, saj se energija s tribun kaže tudi na igrišču,” je vzdušje v Hali Tivoli navdušila tudi prvega organizatorja igre oranžnih zmajev, ki se je poleti v Ljubljano preselil iz vrst matičnega Merkur Maribora. “Prva domača tekma v najmočnejšem elitnem tekmovanju mi bo za vedno ostala v spominu. Vse je bilo tako, kot mora biti. Menim, da smo res dobro igrali, žal pa so bili Poljaki še za kanček boljši.”

Najstnik, ki napreduje s svetlobno hitrostjo

Po dobri predstavi proti zvezdniški zasedbi se je veliko govorilo oJaki Sešku in Luki Marvotu, marsikdo je pa je pozabil, da ima Najdič, ki opravlja morda najbolj pomembno vlogo v ekipi, komaj 17 let.

Nejc Najdič
Nejc Najdič Foto: CEV

“O svojih letih ne razmišljam. Zdaj sem v klubu, ki ga na vsaki tekmi zanima le zmaga. V ligi prvakov to vedno ni mogoče, saj so ekipe sestavljene iz najboljših igralcev tega sveta. Naša naloga je, da pokažemo, kaj znamo, kako trdo treniramo. Če gre, gre, če ne, pač ne. Resovia je res pokazala super predstavo, igrali so v praktično najmočnejši postavi in zasluženo zmagali,” je športno priznal poraz mladi Mariborčan.

Cretu ga je hitro zasul z napotki

Igro mladeniča je v Tivoliju budno spremljal tudi slovenski selektor Gheorghe Cretu kot tudi njegov oče Bruno Najdič, ki v tej sezoni opravlja delo kot trener ženske ekipe Calcit Volleyja. Najstnik v vrstah ACH Volleyja trdo dela na vsakem treningu, napreduje vsak dan, a ve, da se lahko še močno izboljša. “Ravnokar me je selektor opomnil, da moram še hitreje priti z nogami pod žogo, zagotovo ga bom skušal ubogati, delo pa me čaka tudi na drugih področjih, ki podajalca delajo še boljšega,” se je nasmejal mladi odbojkar.

Nejc Najdič
Nejc Najdič Foto: CEV

Šola zdaj bolj za zraven, a…

Čeprav je profesionalec, ima Najdič še vedno tudi šolske obveznosti, ki pa jih za zdaj uspešno usklajuje. “Dva testa na teden morata biti, tukaj so se spraševanja. Poskušam se vsak dan učiti, a ne preveč, saj s tem pade tudi koncentracija na treningih. Moram reči, da je šola trenutno malce za zraven, čeprav vsi pravijo, da je šola na prvem mestu. Zdaj je šola dobila resnega tekmeca, a se ni za bati, da ne opravim vseh obveznosti tudi na tem področju,” je poudaril dijak II gimnazije Maribor.

ACH Volley Nejc Najdič
Nejc Najdič Foto: CEV

Žal mu je, da se je Primož tako odločil

Najdič je misijo pri ACH Volleyju začel v podajalski navezi s Primožem Mejalom, s katerim se poznata že dolgo. Sta prijatelja, a Mejal se je čez noč odločil, da zapusti prestolnico, ACH Volley pa je moral na mesto drugega organizatorja igre postaviti kar pomočnik trenerja, legendo kluba Roka Satlerja.

“Res mi je žal, da se je to zgodilo. Res sva se dobro razumela, na žalost pa ni dobil toliko priložnosti, kot bi si želel. Razumem njegovo odločitev in jo podpiram. Tako se je odločil, verjamem, da pravilno,” je komentiral kadrovski zasuk pri ACH Volleyju, sam pa je le potrdil, da njegova selitev iz Maribora v Ljubljano ni bila brca v temu. Čeprav so mnogi dvomili, da še ni zrel, da je vse skupaj prekmalu, se zdi, da je bila odločitev pravilna.

ACH Volley
Foto: CEV

“Za zdaj gre vse po načrtih. Kot sem rekel, treniram trdo, napredujem, to je zelo pomembno, kot športnik pa si želim kakšne zmage tudi v ligi prvakov. Upam, da do te pridemo proti francoskemu prvaku in presenetimo še kakšno drugo ekipo. V domačih tekmovanjih pa želimo biti boljši od Calcita. To je tista glavna stvar, na prvi medsebojni tekmi sezone nismo bili pravi, a če prenesemo igro iz lige prvakov, menim, da se bo vse sestavilo tako, kot si želimo vsi v klubu,” je še sklenil mladenič v vrstah ACH Volleyja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!