Okrepitev pred derbijem: v Ljudski vrt prihajata velemojstra

Nogomet 1. Dec 20239:00 1 komentar
Foto: Jure Banfi

Prva letošnja decembrska nedelja bo v znamenju večnega nogometnega derbija. Tekmo vseh tekem bo tokrat gostil Ljudski vrt, kjer bodo mariborskim navijačem pripravili prav posebno doživetje. Če ga bo ponudila zelenica, ostaja vprašanje, zagotovo pa ga prinaša spremljevalni program, del katerega bosta tudi dva kulinarična velemojstra.

Nedeljski večni derbi med Mariborom in Olimpijo bo dvoboj dveh nasprotnikov, ki smo ju pred sezono v družbi Celja videli kot glavna konkurenta v boju za državni naslov.

A ob vstopu v mesec december je bolj ali manj jasno, da lahko eno ekipo iz tega boja odpišemo. Štirinajst točk, kolikor Mariborčani zaostajajo za vodilnim Celjem se sicer v nadaljevanju sezone še da nadomestiti, a zasedbo iz mesta ob Dravi na čelu s trenerjem Antejem Šimundžo čaka zelo težko delo, da se vrne v boj za vrh prvenstvene lestvice.

nogomet nk maribor
Na zadnjih dvanajstih večnih derbijih v Ljudskem vrtu je Maribor samo dvakrat zmagal. Foto: Jure Banfi

Ko bi le imel Maribor takšno kvaliteto tudi na igrišču …

Rezultati na zelenici torej niso najboljši, a v klubu vseeno iščejo inovativne načine, da bi z nogometom obsedeno mariborsko publiko privabili v Ljudski vrt. Že nekaj časa tako svojim navijačem na domačih tekmah pripravljajo poseben, bolj ekskluziven način spremljanja tekme, ki so ga poimenovali Ljudski vrt 5*.

Na tokratnem večnem derbiju bosta tako za goste skrbela uveljavljena kuharska mojstra David Vračko in Janez Bratovž iz restavracij Mak ter JB. V nedeljo nas torej v štajerski prestolnici čaka vrhunska kulinarika, verjamemo, da bo takšna tudi predstava obeh večnih rivalov na igrišču.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje