Nov fiasko Olimpije, tokrat na poti iz Romunije

Konferenčna liga 22. Jul 202214:53 > 15:14 2 komentarja
Nogometašem Olimpije na poti iz Romunije zagotovo ni bilo do smeha.

NK Olimpija se je ob drugem evropskem gostovanju v tej sezoni - malo tudi zaradi višje sile, bolj pa zaradi minimaliziranja stroškov - zgodil nov fiasko. Iz Romunije bodo po tekmi s Sepsijem iz mesta Sfantu Gheorghe potovali približno 17 ur. Velik spodrsljaj so si pri Olimpiji v zadnjih dneh privoščili tudi z obveščanjem javnosti o dogajanju v klubu.

Predsednik Adam Delius, direktor Igor Barišić in njuni najtesnejši sodelavci so si prejšnji teden privoščili velik organizacijski fiasko, potem ko je ekipa po zmagi v Luksemburgu domov potovala več kot dva dni in v Ljubljano pripotovala šele v noči na nedeljo, ko jo je že čakala prvenstvena tekma z Muro, ki so jo potem dobili.

Po novih odhodih, ki so se v klubskih prostorih zgodili ta teden, so si pri Olimpiji nov spodrsljaj privoščili z obveščanjem javnosti pred in po tekmi s Sepsijem.

O tekmi z romunskim pokalnim prvakom, ki so jo nogometaši po preobratu nesrečno izgubili z 1:3, pri Olimpiji na nobenem izmed uradnih klubskih kanalov niso napisali niti črke.

Romunska odisejada brez spanca

Zdaj iz tabora Olimpije prihajajo nove vesti. Medtem ko so nogometaši v Romunijo na najbližje letališče od mesta Sfantu Gheorghe, v Bukarešto, prišli s čarterskim letom, so domov potovali z redno linijo, ker je to seveda precej ceneje.

Let je bil predviden za peto uro zjutraj, nogometaši pa so po naporni tekmi počivali kar na letališču, do katerega so po tekmi z avtobusom sicer potovali tri ure.

Višja sila je poskrbela, da je bil let odpovedan in prestavljen za pet ur in pol, tako da so v Treviso, kjer so po slabih dveh urah leta pristali, potovali šele ob 10.35.

Potem jih je čakala še triurna pot z avtobusom, tako da bodo v Ljubljani šele okoli 16. ure, kar pomeni, da bo potovanje trajalo približno 17 ur. Brez pravega spanca.

Ob tem velja omeniti, da Uefa klubom za stroške evropskih potovanj nameni približno sto tisoč evrov na gostovanje, o varčevalnih ukrepih vodstva Olimpije pa priča tudi to, da so na pot v Romunijo popeljali minimalno število igralcev. Zgolj tistih 19, ki so se znašli v zapisniku včerajšnje tekme, kar sicer ni navada.

Nogometaše Olimpije nova tekma čaka v nedeljo, ko bodo v 2. krogu Prve lige Telemach ob 17.30 gostovali pri Taboru v Sežani. To, da je v nedeljo sredi vročinskega vala napovedan nov zelo vroč dan, jim po novem napornem evropskem popotovanju zagotovo ne ustreza.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje