Za lopate poprijeli tudi nogometaši Maribora

Nogomet 14. Avg 202315:28 1 komentar
Foto: NK Maribor

Le dan po tem, ko so premagali Bravo in dosegli še tretjo zaporedno prvenstveno zmago, s katero so ostali na vrhu lestvice Prve lige Telemach, so nogometaši Maribora poprijeli za lopate in se na dan solidarnosti odpravili v Črno na Koroškem, kjer so pomagali odpravljati posledice obsežnih poplav.

“Kapetan Martin Milec, Ažbe Jug, Sven Šoštarič Karič, Nemanja Mitrović, Aljaž Antolin, Mark Strajnar in Luka Božičković so se s strokovnim vodstvom (Damir Krznar, Mihael Mikić, Mitja Pirih, Željko Filipović), skupaj s predstavniki vodstva kluba in zaposlenih, namesto na trening ter v pisarne odpravili v Črno na Koroškem, da bi ponudili tudi fizično pomoč,” so zapisali na spletni strani mariborskega prvoligaša.

Foto: NK Maribor

“To, da smo nekaj ur poprijeli za lopate in motike, ne bo ljudem, ki so se soočali s takšnimi težavami, v veliko pomoč. Jim pa precej pomeni naša prisotnost in hkrati prinaša potrditev spoznanja, da smo v mislih z njimi. Da vedno lahko računajo na nas, na celoten Maribor in vse ljudi dobre volje. V takšnih situacijah je bogastvo, da človek lahko pomaga sočloveku. Po takšnih potezah praviloma posežemo, ko se zgodijo takšne in podobne tragedije. Bi pa bilo dobro, da kaj podobnega počnemo vsakodnevno, tudi v manjšem obsegu. Da se ozremo okoli sebe in da je vsak pripravljen pomagati drugemu v vsakem trenutku. Če pa smo z našo akcijo še koga spodbudili k dobrodelnosti, smo današnjemu obisku Črne na Koroškem dodali novo razsežnost,” je dejal trener Maribora Damir Krznar.

Na pomoč priskočili tudi NK Malečniku in NK Peci

Klub sicer na pomoč ni priskočil le hudo prizadeti Črni na Koroškem, temveč tudi bližnjemu klubu NK Malečnik, ki je od vijoličnih dobil tri tovornjake peska in dve kosilnici. Akcija mariborskega kluba pri zbiranja pomoči bo sicer segla tudi v Komendo, kjer je bila pod vodo celotna ulica, v kateri živi družina vezista Mariborčanov Andraža Žiniča. “Ker je bilo v rojstnem kraju našega igralca uničeno nogometno igrišče s pripadajočo mehanizacijo, bomo NK Komenda pomagali z zbiranjem sredstev za nakup kosilnice,” so obljubili pri štajerskem prvoligašu in še dodali, da bo njihove pomoči deležen tudi nogometni klub Peca, saj njihovi člani zaradi uničenega vadbenih površin ne morejo trenirati .

Foto: NK Maribor

Ta čas vodilna ekipa Prve lige Telemach bo zato v Mariboru organizirala priprave za njihove mlajše selekcije, pri čemer bodo vijolični poravnali stroške namestitve in omogočili uporabo igrišč.

Zasedbo trenerja Damirja Krznarja naslednja tekma sicer čaka že v četrtek, ko bodo v Ljudskem vrtu proti turškemu velikanu Fenerbahčeju odigrali povraten obračun tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje