Če preskoči Zrinjski, Maribor čaka Maccabi ali Santa Coloma

Liga prvakov 18. Jul 201412:52 > 13:01

Ljubljana – Nogometaše Maribora v primeru uspešno opravljene naloge v 2. predkrogu kvalifikacij za Ligo prvakov na naslednji stopnički  čaka obračun z zmagovalcem para Santa Coloma – Maccabi Tel Aviv, je določil žreb v Nyonu.

Prva tekma med Zrinjskim in Mariborom v Mostarju se je končala z neodločenim izidom brez zadetkov. Obe ekipi tako ohranjati vse možnosti za preboj v 3. predkrog kvalifikacij za Ligo prvakov, vendar se zdi, da je rahla prednost vendarle na strani Maribora. S pomočjo polnega Ljudskega vrta bi vijoličasti morali unovčiti nabrane evropske izkušnje v zadnjem času ter si tako zagotoviti napredovanje.

Če jim bo res uspelo, četo Anteja Šimundže na naslednji stopnički čaka obračun z zmagovalcem para Santa Coloma – Maccabi Tel Aviv. Sodeč po izidu po prvi tekmi imajo veliko več možnosti za napredovanje Izraelci, ki so v Andori slavili z 1:0 in si tako na stežaj odprli vrata v naslednji predkrog.

Prva tekma bo na sporedu 29. ali 30. julija na igrišču zmagovalca para Maribor – Zrinjski, povratna teden pozneje v gosteh. Izraelci zaradi nemirnih razmer na območju Gaze v zadnjem času domačih tekem sicer ne smejo igrati na svojem igrišču.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images