Spartak se je mladim Mariborčanom maščeval za poraz

Liga prvakov 21. Nov 201714:08 > 14:12
NK Maribor

Mariborski mladinci po peti tekmi UEFA Mladinske lige prvakov ostajajo pri treh točkah iz prve preizkušnje, ko so z golom Horvata ugnali Spartak. Moskovčani so na domači zelenici maščevali poraz iz Lendave in v mrežo oslabljenih gostov pospravili pet zadetkov.

Spartak Moskva U19 5:0 Maribor U19
Strelci: Kalačevski (32′, 39′), Rudenko (47′, 76′), Mazurov (72′)

Spartak U19: Maksimenko, Mironov, Voropajev, Volodkin (75′ Orehov), Prošlijakov, Ignatov (80′ Pacev), Kalačevski, Rudenko, S. Bakajev (61′ Mazurov), Raskazov, Aktisov. Trener: Aleksej Lunin.
Maribor U19: Cajnko, Hodžić, Strah, Pirtovšek, Žgajner (62′ Mutavčić), Štusej, Verhovčak, Grajfoner, Ogrinec, Kukovec (83′ Horvat), Žugelj (75′ Mörec). Trener: Muamer Vugdalić.

Prvi polčas tekme petega kroga UEFA Mladinske lige prvakov je minil v znamenju premoči Spartaka. Mariborčani do odmora niso sprožili udarca proti domačemu golu, kljub temu pa so v deseti minuti zapretili po prostem strelu Žuglja, a je žoga poletela mimo vseh igralcev in zgrešila domača vrata. V naslednji minuti so zapretili tudi gostitelji, nevarno je meril Rudenko, a zgrešil mariborska vrata. Po nekaj mirnejših minutah so Moskovčani pritisnili po polovici drugega polčasa. V 24. minuti se je Prošlijakov znašel sam pred vratarjem Cajnkom, a se je slednji izkazal z odlično obrambo in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

V 24. minuti je prvič zapretil tudi Kalačevski, a je prvo soočenje dobil Tibor Cajnko, ki pa je klonil osem minut kasneje. Kalačevski je v 32. minuti izkoristil zmedo v kazenskem prostoru Maribora in gostitelje po podaji Ignatova popeljal v prednost. Moštvo Spartaka je po uvodnem golu nadaljevalo z obleganjem mariborskih vrat. Rudenko je meril mimo gola, še dvakrat je neuspešno poizkušal Kalačevski, ki pa se je sedem minut po prvem golu veselil še drugič. Kalačevski je sprožil s 30 metrov, zadel levo vratnico, od le-te pa se je žoga odbila za hrbet nemočnega Cajnka.

Gostitelji so na odmor odšli z zasluženo prednostjo, dve minuti po vrnitvi na igrišče in čedalje močnejšem sneženju pa so zadeli še tretjič. Po podaji Raskazova je v polno meril Rudenko. V 50. minuti so do prvega poizkusa proti golu Spartaka prišli tudi Mariborčani. Za udarec se je odločil Još Štusej, a je bil domači vratar Maksimenko na pravem mestu. V naslednji minuti je vnovič posredoval tudi Cajnko, ki je zaustavil strel Prošlijakova, v 53. minuti pa je vijoličaste po odlični obrambi Cajnka rešil okvir gola, ki je Kalačevskemu preprečil slavje tretjega zadetka na tekmi.

Po nenatančnem poskusu Kukovca so v nadaljevanju polčasa pretili predvsem Rusi. Canjko je v 65. minuti zaustavil udarec Volodnika, dve minuti kasneje pa vajo ponovil še po srelu Rudenka, medtem ko je udarec Prošlijakova na gol črti blokirala mariborska obramba. Mariborska mreža se je v 72. minuti zatresla še četrtič. Rudenko je podal z leve strani igrišča, Canjka pa je matiral domači rezervist Mazurov. Štiri minute zatem so se v taboru Spartaka veselili še petega gola. Po podaji Raskazova je še drugič v polno meril Rudenko. Pred koncem tekme je Mutavčić poskušal priti do častnega zadetka, a je bil Maksimenko vnovič dobro postavljen.