Navijači Bayerna Neymarja obmetavali z lažnim denarjem

Liga prvakov 6. Dec 201710:42 > 11:01
Catherine Ivill Getty Images Sport

Na torkovi tekmi med Bayernom in PSG-jem so navijači bavarskega velikana zvezdnika francoske ekipe Neymarja obmetavali z lažnimi bankovci.

Bayern se je pred svojimi navijači v zadnjem krogu skupinskega dela PSG-ju oddolžil za septembrski poraz v Franciji, a v izločilne boje kljub temu odhaja kot drugouvrščena ekipa.

Na zelenici je bil tudi tokrat v središču pozornosti Neymar, ki so ga navijači Bayerna obmetavali z natisnjenimi bankovci in mu na tak način želeli sporočiti kaj si mislijo o njegovem poletnem prestopu iz Barcelone. Bavarci so s to potezo želeli opozoriti tudi na kršenje finančnega fair-playja.

Kmalu po tekmi je postalo jasno, da so imeli navijači Bayerna še dodaten razlog za protest. UEFA je prav v teh dneh začela s postopkom proti Bayernu, ki bo najverjetneje kaznovan zaradi transparenta, ki so ga navijači razvili na tekmi proti Anderlecthu. Na njem je bilo ob oznaki evra zapisano še: “Ali je vaš pohlep zdaj zadovoljen?” Tudi na omenjeni tekmi so navijači na zelenico metali kopije bankovcev.

Razlog za nezadovoljstvo med Bayernovimi navijači je bila izredno visoka cena vstopnic, ki so jo za gostujoče navijače določili vodilni možje Anderlechta.

Nove transparente smo videli tudi na tekmi proti PSG-ju, navijači pa so se tokrat dotaknili nepravilnosti v svetu nogometa.

Metanje lažnega denarja je kaznivo, korupcija v nogometu pa je v redu?,” je pisalo na enem transparentu, na drugem pa: “UEFA in Anderlecht vrnite nam denar. Izigrali ste nas.