Nova neumnost kontroverznega lastnika Chelseaja

Liga prvakov 13. Apr 202314:19 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Navijačem Chelseaja zmanjkuje potrpljenja. Era novih lastnikov na čelu z ameriškim poslovnežem Toddom se je namreč začela vse prej kot uspešno. Ekipa je šele na 11. mestu Premier lige, tudi v ligi prvakov pa se po porazu z madridskim Realom na prvi tekmi četrtfinala (2:0) Londončanom obeta skorajšnje slovo. Še nekaj ur pred tekmo je ameriški lastnik napovedoval nekaj povsem drugega.

Maja 2022 se je v modrem delu Londona končala era uspešnega lastnika Romana Abramovića. Rus je naposled klonil pod političnimi pritiski zaradi rusko-ukrajinske vojne in klub predal v roke ameriškim poslovnežem, na čelu s Toddom Boehlyjem.

Američan je v klub vstopil z velikimi besedami in velikimi investicijami. V dveh prestopnih rokih je v klub pripeljal 17 novih igralcev in za okrepitve zapravil 600 milijonov. A rezultatov ni in ni bilo, ceno za to pa sta plačala najprej Thomas Tuchel in nato še Graham Potter.

Kljub temu da modri vlak drvi v prepad pa Boehly ne daje vtisa, da ga v tem trenutku pretirano skrbi situacija v Chelseaju. Ko so ga včeraj pred tekmo z Realom ujeli novinarji Sky Sportsa, je v mikrofon vehementno izjavil: “Danes bomo slavili. S 3:0, trdno verjamem v to! Smo na začetku dolgoletnega projekta, čaka nas veliko dela, a navijači so lahko navdušeni nad tem, kar prihaja.”

No že danes zjutraj nihče od navijačev Chelseaja ni pretirano navdušen, saj so Londončani na Santiago Bernabeu izgubili z 2:0 in njihove možnosti za to, da prihodnji teden izid preobrnejo, se zdijo resnično minimalne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!