Resnica o vrtoglavih ponudbah za Žana Vipotnika

Nogomet 12. Apr 202315:30 2 komentarja
Žan Vipotnik
Žan Vipotnik. FOTO: Jure Banfi.

Na nedeljskem derbiju v Stožicah bo v središču pozornosti predvsem Žan Vipotnik, ki je zanimiv številnim evropskim klubom. Nekateri so ponudbe zanj že poslali, nekateri jih pripravljajo. Kakšne so zadnje informacije glede prestopa najboljšega strelca slovenske lige?

Žan Vipotnik je izpustil zadnjo tekmo Maribora in pri zmagi nad Koprom ni igral, uradno je vprašljiv tudi za nedeljski derbi v Stožicah, a po naših informacijah normalno trenira in bo skorajda zagotovo igral.

Največja tekma slovenskega nogometa in edina, na kateri je tudi kulisa vsaj približno evropska, je pač največja izložba za morebitne kupce in najpomembnejša tudi v tem pogledu.

Maribor bo (tudi) zato naredil vse, da bo njegov trenutno z naskokom najvrednejši prodajni artikel zaigral.

Kdo je poslal ponudbe in kakšne so bile?

Vipotnik, ki je v tej sezoni za Maribor zabil že 20 golov v 30 nastopih in z dvema udeležbama pri zadetkih v manj kot uri igre navdušil tudi v reprezentanci, je v središču pozornosti. Kdo vse je do zdaj poslal ponudbo za 21-letnega napadalca?

Čeprav so v zadnjih dneh na dan prišle govorice o tem, da so pri Mariboru zavrnili celo ponudbe v višini šest milijonov evrov, kar bi bil rekord slovenske lige, po naših informacijah niti približno tako visoke še ni bilo.

Do zdaj je za najboljšega strelca lige največ ponudil norveški Rosenborg, ki je na mizo postavil tri milijone evrov. Zagrebški Dinamo, ki je za Vipotnika še vedno zelo interesiran, je ponudil 2,5 milijona evrov in Marka Tolića, beograjska Crvena zvezda pa milijon manj, 1,5.

Športni direktor Maribora Marko Šuler je vse ponudbe zavrnil, pripravljen pa naj bi bil sprejeti takšno, ki bila ob visokih odstotkih od morebitne nadaljnje prodaje visoka štiri milijone evrov. Sicer pa kakšen milijon več.

Na obzorju je ponudba, ki bi utegnila zadovoljiti?

Za Vipotnika se sicer zanimajo še številni drugi evropski klubi, tudi vsaj dva nemška prvoligaša (Stuttgart in Bochum), a gre bolj za poizvedovanja. Uradne ponudbe od njih ni poslal še nihče in je nekaj časa verjetno niti še ne bo.

Žan Vipotnik
FOTO: Jure Banfi.

Medtem se je v lov na Vipotnika v zadnjih dneh podal tudi eden od močnejših portugalskih prvoligašev, ki ima resne namene, da ga zvabi k sebi.

Imena kluba nam za zdaj ni uspelo izvedeti, a glede na to, koliko denarja je vreden trenutno najbolj vroči nogometaš slovenske lige, je jasno, da gre Vipotnikovega najnovejšega snubca iskati med štirimi portugalskimi prvoligaši.

Toliko so sposobni plačati le udeleženka četrtfinala lige prvakov lizbonska Benfica, njen mestni tekmec Sporting, Porto in Braga.

Eden od teh, morda pa tudi več, bo imel zagotovo svojega oglednika tudi v Stožicah. Mimogrede, te bodo precej polne. Prodanih je že več kot 4.000 vstopnic.

Derbi bi utegnil pomagati na poti do novega rekorda

Če bi Vipotnik, ki je na zadnjem derbiju že zadel, navdušil tudi v nedeljo, bi njegova cena še nekoliko poskočila in dala Šulerju boljše karte pri pogajanjih, ki sledijo. Maribor pa bi precej približala zaslužku pet do pet in pol milijonov evrov, kolikor želijo s skorajšnjo najdražjo prodajo v zgodovini kluba zaslužiti.

Rekorder Maribora je trenutno še vedno Jan Mlakar, za katerega je konec januarja leta 2019 angleški Brighton odšel za tri milijone evrov, le tri mesece pozneje pa je Olimpija poskrbela za najvišjo prodajo v zgodovini slovenske lige. Nigerijca Ezekiela Hentyja je v moskovsko Lokomotivo prodala za pet milijonov evrov. Bo poleti primat spet prevzel Maribor?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje