Francija in Portugalska sta se razšli brez zadetkov

FIFA Svetovno Prvenstvo 11. Okt 202022:33 > 22:40
Octavio Passos/Getty Images

Aktualni svetovni prvaki in aktualni evropski prvaki so se v predmestju Pariza na stadionu Stade de France razšli z najbolj nepriljubljenim nogometnim rezultatom.

Domači selektor Didier Deschamp je ostal zvest Olivierju Giroundu in Mbappeju. Slednja sta začela povsem v konici napada, nekoliko za njima pa je operiral Griezmann, ki se je danes na položaju takoimenovane “polšpice” znašel precej bolje kot pa na zadnjih tekmah v dresu Barcelone, kjer pogoste deluje izgubljen v vesolju.

Fernando Santos, strateg evropskih prvakov, je tekmo začel s štiriperesno deteljico – Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Joao Felix in Cristiano Ronaldo, ki se je danes izkazal s številnimi obrambnimi skoki, so se znašli v 1. postavi.

Derbi današnjega 3. kroga Lige narodov nikakor ni navdušil. Portugalska je igrala zelo zaprto. Ekipa iz Pirenejskega polotoka je samo dvakrat sprožila v okvir Llorisovih vrat. Sicer je imel v samem “finišu” tekme lepo priložnost CR7, a se je ob njegovem poskusu zelo izkazal francoski vratar Lloris.

Tudi Francija danes ni pokazala velike želje. Galski petelini so bili za odtenek boljši tekmec, a niso našli poti skozi gosto obrambo Portugalske.

Obe ekipi imata po 3 odigranih tekmah 7 točk. Portugalska je sicer zaradi boljše golrazlike trenutno vodilna ekipa skupine A3.