De Bruyne ogorčen nad katastrofalnim igriščem v Bosni

Getty Images/Alex Livesey

Včerajšnja kvalifikacijska tekma v Sarajevu je bila odigrana na katastrofalnem igrišču, takšnega mnenja je večina belgijskih nogometašev.

Getty Images

Na včerajšnji tekmi med Bosno in Hercegovino in Belgijo smo videli kar sedem zadetkov, na koncu so se zmage s 4:3 veselili Belgijci. Tekma je bila prava paša za oči navijačev in ljubiteljev nogometa. Povsem obratno pa je bilo vsaj pri nogometaših Belgije.

Večina le teh se je pritoževala nad včerajšnjo podobo zelenice na stadionu v Sarajevu, ki je bila zares katastrofalna. Največ je imel za povedati Kevin de Bruyne, ki se je bal, da bi se poškodoval, tako kot se je Marouane Fellaini, ki je staknil poškodbo kolena in bo dalj časa odsoten.

“Osvojili smo tri točke in veseli smo zaradi tega. Bil sem zaskrbljen, da se bom poškodoval ampak se je dobro končalo. Nesprejemljivo je tekmo igrati na takšnem terenu. FIFA mora nekaj storiti, da se kaj podobnega ne bi več ponavljalo v prihodnosti.Nazadnje sem na tako slabem igrišču igral, ko sem bil star sedem let, pa še takrat je bil vrt moje babice v boljšem stanju” je dejal odlični vezist, ki je tudi tokrat odigral zelo dobro partijo proti BIH.

“Prišli smo po zmago, čeprav smo imeli nekaj poškodovanih igralcev. Naredili smo svoje. Težko je osceniti ali je nekdo igral dobro ali ne, sploh, ker je bilo nemogoče kontrolirati žogo,” je zaključil De Bruyne.

Spodaj si lahko pogledate vrhunce tekme in igrišče v Sarajevu

https://youtube.com/watch?v=tTmLB_NoiAo