Messi: Za mundial bi se odrekel trofejam Barcelone

Marcelo Endelli/Getty Images

Lionel Messi je klubsko sezono z Barcelono sklenil z osvojenim španskim prvenstvom in pokalom, vendar priznal, da bi osvojeno zamenjal z naslovom svetovnega prvaka na prihajajočem mundialu v Rusiji.

Argnetinska reprezentanca je leta 2014, 2015 in 2016 izgubila tri zaporedna finala. Enkrat na svetovnem prvenstvu in dvakrat na celinskem tekmovanju, Lionel Messi pa je zaradi velikega razočaranja po vseh porazih za kratek čas celo prekinil reprezentančno kariero. Petkratni dobitnik Zlate žoge se je po premisleku še bolj odločen, da pusti viden pečat, hitro vrnil v izbrano vrsto.

Naslov Barcelone bi zamenjal za naslov Argentine na svetovnem prvenstvu. Osvojiti svetovno prvenstvo z Argentino bi bilo nekaj edinstvenega. Verjamem v to skupino. Dobro delamo in imamo igralce z veliko znanja in izkušenj. Ne rabimo pošiljati sporočila, da bomo svetovni prvaki, ker smo najboljši. Realnost ni takšna,” je za eno od argentinskih televizij dejal Messi.

Gavče v skupinskem delu čakajo obračuni z Islandijo, Hrvaško in Nigerijo. “Islandija je na evropskem prvenstvu pokazala, da je vsakomur lahko težak nasprotnik, medtem ko je Hrvaška zelo dobra v vezni liniji. Nigerija je prav tako ekipa, ki nam vedno predstavlja izziv.”

Argentina je osvojila dva naslova svetovnega prvaka (1978, 1986), reprezentančne lovorike pa se je nazadnje veselila leta 1993. Od takrat so gavči klonili v štirih finalih, leta 1990 (Italija) in 2014 (Brazilija) na mundialu.