Hrvati mundial odprli z zmago proti Nigeriji

Getty Images

Hrvaška je svetovno prvenstvo v Rusiji začela prepričljivo, potem ko je na drugi tekmi skupine D z 2:0 odpravila Nigerijo in tudi prevzela vodstvo na lestvici. "Vatrene" v torek čaka Argentina z Lionelom Messijem.

Naši južni sosedi so v Nigeriji videli idealnega nasprotnika v prvem krogu svetovnega prvenstva in zadeli v polno. Po zaslugi zanesljive zmage so prevzeli vodstvo v skupini D in naredili pomemben korak proti izločilnim bojem.

“Vatreni” so hitro prevzeli pobudo, imeli prek Ivana Perišića in Andreja Kramarića tudi nekaj nevarnih situacij, vendar se izid ni spremenil. V trenutkih, ko so Nigerijci počasi vzpostavili ravnotežje, so izbranci Zlatka Dalića povedli. Po podaji iz kota se je žoge sprva dotaknil Ante Rebić, nato Mario Mandžukić, preden se je odkotalila v mrežo pa je v desno nogo zadela nesrečnega branilca Nigerije Oghenekara Etebo.

Nigerijci so drugi polčas začeli nekoliko bolj odločno, vseeno pa niti v enem trenutku niso resnejše ogrozili hrvaških vrat. Zmago kockastih je v 71. minuti po strelu iz bele točke (William Troost Ekong je ob podaji iz kota z obema rokama objel in podrl Mandžukića) potrdil kapetan Luka Modrić, ki je vratarja Francisa Uzoha poslal v nasprotno smer.

Hrvati v torek igrajo proti Argentini, ki se je z Islandijo razšla brez zmagovalca (1:1).